Elsbeth blikt op Heineken roeivierkamp

13 maart 2013 - door Suzanne - 3 reacties

Afgelopen weekend heeft de Heineken Roeivierkamp plaats gevonden. Ondanks dat het zaterdag voor het eerst in de geschiedenis van de weermetingen onophoudelijk regende en dat er zondag een ijzige wind stond blijkt gelukkig nog altijd te gelden: ‘we gaan door weer en wind’.

De damesclubacht mocht zaterdagochtend als eerste van start. Zij werden zesde op de 2500 meter en achtste op de 250 meter en zorgde er daarmee voor dat zij ook op zondag aan de start van de 5000 meter mochten liggen. Daar werden zij zesde wat ook resulteerde in de zesde overall plaats in het klassement.

De herenclubacht werd 22e op de 2500 meter en 25e op de 250 meter. Dit betekende overall een 24e plaats en helaas geen start op de 5000 meter.

Bedrijfploegen starten alleen op zaterdag de 2500 meter en 250 meter. Randstad werd op beide afstanden, en daarmee ook in het gehele klassement, tweede.

Na het ochtendblok mochten alle wedstrijdploegen zich melden. Als eerste ging de D1div4* van start met hierin Helga en Luca in combinatie met Argo. Aangezien zij met drie lichte beginnelingen dames in het zware 1e divisie veld startten was het belangrijkste doel wedstrijdervaring opdoen en meevaren. En dat is ze gelukt, ze werden zevende op 2500 meter, zevende op de 250 meter, zesde op de 750 meter en zevende op de 5000 meter. Dit resulteerde overall in de zevende plaats.

In ditzelfde blok startte ook de Eerstejaarsdamesacht. Zij hebben dit weekend weer mooi klassementspunten binnen gehaald. Met een vierde plek op zowel de 2500 meter, 250 meter en de 750 meter en een vijfde plek op de 5000 meter, werden zij overall vierde wat hen vijf punten voor het klassement oplevert!

In het dames 2e divisie veld zijn twee dames van Okeanos in twee verschillende combinaties gestart. Elsbeth startte in combinatie met de dames van het RTC Noord in de Gyas/Aegir/Okeanos combinatie. Deze ploeg domineerde dit veld duidelijk met overwinningen op alle afstanden en daarmee ook een overall blik voor de overwinning van de gehele wedstrijd! Gefeliciteerd Elsbeth!

In ditzelfde veld startte ook Merel l’Ami in combinatie met Skoll en Argo. Zij werden vijfde op de 2500 meter en zesde op de andere afstanden en eindigde daarmee op de zesde plaats.

Na het vrouwenblok was het de beurt aan de mannen. Eerstejaars Licht werd negende op de 2500 meter. Zij deden vervolgens goede zaken op de sprint, waar zij de vierde plaats behaalde. Op de 750 meter werden zij achtste en op de 5000 meter elfde. Dit leverde hen de negende plaats in het klassement op.

Eerstejaars zwaar werd 17e op de 2500, 18e op de 250 meter en 17e op de 750 meter. Ze wisten het weekend af te sluiten met de twaalfde plaats op de 5000 meter.

Vervolgens was het de beurt aan de Lichte Heren 2e divisie acht. Op de 2500 meter werden zij vijfde, op de 250 meter derde, op de 750 meter vijfde en op de 5000 meter vierde. Dit resulteerde in een overall vierde plaats voor onze lichte mannen.

De Zware 2e divisie acht werd geteisterd door problemen met tijdwaarneming. Na lang wachten werden dan toch de tijden berekend en bekend: zij behaalde de negende tijd op de 2500 meter, de derde tijd op de 250 meter, de vijfde tijd op de 750 meter en de negende tijd op de 5000 meter.

Geert en Ramon startte in combinatie met Orca in het Heren 1e divisieveld. Zij behaalde een mooie derde plaats tijdens de 2500 meter, werden vierde bij de 250 meter, hadden een prachtige tweede plaats op de 750 meter en werden achtste op de 5000 meter. Hiermee behaalde zij overall de derde plaats.

Een goed weekend dus, waar veel is afgezien en weer en wind zijn getrotseerd. Op naar een nog betere (en hopelijk iets aangenamere) wedstrijd tijdens de Head komend weekend!

Aangezien de prijsuitreiking even op zich liet wachten was Elsbeth al naar huis. Haar blik is door ons opgehaald en we zullen aankomende donderdag om 21.00 uur op de borrel deze alsnog aan haar overhandigen. Kom dus allemaal voor haar zingen!

Categorie: