Elmar Kal winnaar Balthasar Gerards Bokaal 2008

23 oktober 2008 - door leendert.u - 2 reacties

Na een heroïsche strijd heeft Elmar Kal op woensdag 22 oktober de Vergulde Pacemaker in ontvangst mogen nemen. Met zijn tijd van 23min 4sec wist hij titelverdediger Corné van Druningen uiteindelijk 4 seconden voor te blijven.

De niet geheel correcte outfit van Elmar zorgde aanvankelijk nog voor een aantal strafsecondes die hem de overwinning had kunnen kosten. Hij wist deze echter te compenseren door het eten van extra pannenkoeken en extra gezwommen meters.

Snelste dame was Competitiecommissaris, mej. Annelies de Wit. Zij ontving hiervoor de Louise de Coligny prijs.

Meneer de Praeses moest lijdzaam toezien hoe zijn Competitiecommissaris hem met schijnbaar gemak voor wist te blijven. Maarten van den Akker was iets te lang blijven genieten van de pannenkoeken, wat hem de gevreesde Rode Lantaarn zou opleveren.

Het zware parcours en de barre omstandigheden eisten hun tol bij deze tweede 25e editie van de race om de Balthasar Gerards Bokaal. Deelnemer, dhr. Willem Sprokholt viel op door zijn uitermate correcte outfit. De barre omstandigheden zorgden echter voor een blessure waardoor niet alle vlotten zwemmend behaald werden. Willem kreeg de Willem van Oranje Pechprijs als aanmoediging om volgend jaar alsnog de race te finishen. Doordat er door hem uiteindelijk niet gefinished werd, loopt de tijd nog steeds door.

De organisatie van de tweede 25e editie van de race om de Balthasar Gerards Bokaal nodigt iedereen uit om volgend jaar mee te doen met deze run-eat-run-swim strijd der giganten. (Ookwel de "Ironman van de lage landen" genoemd)
Kan Elmar zijn titel prolongeren? Welke schurk wordt de echte held? U heeft nog 364 dagen om te trainen.

Volledige uitslag*:
1. Elmar 23.04 (incl 1 extra pannenkoek)
2. Corne 23.08
3. Alexander 23.54
4. Rens 24.11
5. Victor 25.34
6. Bart 26.19
7. Joost 30.08
8. Leendert 31.13
9. Annelies 31.20 (incl 2 extra pannenkoeken)
10. Birgit 32.20
11. Maarten 36.31
12. Willem DNF (tijd loopt nog)

Prijzen:
Vergulde pacemaker: Elmar
Louise de Coligny prijs: Annelies (ook met blote benen!)
Willem van Oranje Pechprijs: Willem
Rode Lantaarn: Maarten

*NB. Alle tijden zijn gecorrigeerd naar outfit, manier van afleggen parcours en het eten van aantal pannenkoeken.