Elfstedentocht

2 juni 2011 - door CarryV - 3 reacties

Ze gaan zich er aan wagen morgen: Maarten vd Akker, Mark Kroese en Sietse van der Werf! De elfstedentocht, 210 km roeien.
Zij zijn van plan om met zijn 3en de Elfstedentocht te gaan roeien. Een tocht van 210km welke in een C2 (de meest langzame boot die er bestaat) te gaan volbrengen. Dit na max 1x per week te hebben geroeid en nooit verder dan 12km (waarna de handen al open lagen met blaren). Eigenlijk zonder enige vorm van training dus. Nu hebben ze wel een extreem doorzettingsvermogen en is stoppen eigenlijk geen optie. Als ze dit zouden doen, denken ze dat ze zich nergens meer kunnen vertonen.

Ze gaan met zijn 3en in de boot. 1 Stuurt en 2 roeien en ze wisselen dit continue af. De start is vrijdag om 20.00u en ze hebben tot zaterdag 20.00u om de 210km te volbrengen. Normale teams doen deze tocht met minimaal 12 roeiers en wisselen dus door (en hebben er vooraf voor getraind). Het wordt dus ook een nacht overslaan, want aangezien de gemiddelde snelheid 10km/u is, is er zonder rust en fout varen al minstens 20 uur nodig.

Heel veel succes mannen!