Eerste Divisie wint Head of the River

22 maart 2010 - door Maartenb - 20 reacties

Okeanos wint in het hoogste veld, het belangrijkste blik van de Head, de eerste divisie zware mannen.

Als eerste van de eerste divisie zware mannen ging de grootste concurrent Skadi van start, gevolgd door de lichte (bonds) mannen combinatie, gevolgd door onze mannen. Het begin zag er gedegen uit, maar was het genoeg. Het gat met Skadi en de lichte combinatie bleef hetzelfde, maar het gat met Nereus achter hen werd steeds groter.
Halverwege begonnen ze in te lopen, of het nu was omdat de voorste ploegen langzamer gingen of onze mannen harder, ze liepen in en niet een beetje maar héél hard. Op het laatste stuk haalde ze bijna de lichte pikken in, die op hun beurt weer Skadi bijna inhaalde. Op de kant was het een grote chaos van fietsers, maar voor hen was er één ding duidelijk, Okeanos wint het eerste divisie veld! Met zelfs een dik baanrecord, wel 32 seconden harder.

Wederom wist er een instap-clubacht te winnen van Okeanos. Op de Heineken waren het de dames, nu op de Head waren het de heren. De zware mannen zaten in een veel te lichte boot, maar dat hield hen niet tegen om heel veel boten in te halen, wel een stuk of zeven. De tweede taart voor Okeanos is binnen.

De eerste divisie lichte heren combineerde met de mannen van Vidar. Zij hadden niet veel getraind en ze wisten van te voren dat het een zwaar veld zou worden. Maar met goede hoop kwamen zij aan de start. Het was een hele goede race gaven de coaches aan. Zij werden uiteindelijk zesde.

Rianne startte in een goede combinatie van Orca, Proteus, Triton, Njord en Okeanos. Zij moesten het de verenigingsachten van Skoll en Nereus moeilijk gaan maken. Ondanks de vele verschillende verenigingen, roeide de acht goed. Zelfs zo goed dat zij bij de derde tussentijd gedeelde eerste stonden. Helaas namen zij de buitenkant van de hoerenbocht. Daarna zakte ze een beetje in en gaven daarmee de eerste plek uit handen. De tweede plek was voor hen.

De tweedejaars dames in combinatie met Triton moesten een veld hoger starten dan vorige week. Het veld was sterk. Het begin ging goed bij de dames. Helaas ging Skoll er redelijk snel voorbij. Dat werkt niet motiverend weten we allemaal. Daarna was het beste er vanaf bij de dames. Zij eindigde op de vijfde plek.

Eerstejaars zwaar had een goed ontbijt gehad en veel positieve woorden. Daarmee gingen zij de acht kilometer in. Misschien ook wel daardoor gingen zij zo hard. Laga was duidelijk de snelste, maar daar achter werd gevochten om de tweede plek. Helaas trokken onze mannen aan het kleinste strootje en werden zij vierde. De combinatie met Laga en Jason wist een paar plekjes te stijgen ten koste van de andere fietsenmakers en werden 13e.

Eerstejaars licht combineerde weer Euros. Helaas konden zij niet het trucje van de Heineken herhalen. Daarbij kregen zij ook nog 15 strafseconden. Hierdoor werden ze 11e. Jan-Pieter zat in de boot met Asopos. Zij kregen ook 15 strafseconden en eindigde een plek achter hen, op de 12e plek.

De winnende dames uit de clubacht van de Heineken, stapten voor de Head in de dubbelvier, ook het nummer wat zij in de bokaal zullen starten. Dat zij in een winningmood waren was te zien. Helaas was er slechts één ploeg hen te snel af. Zij werden tweede.

EJZ 4e
EJZ-combi 13e
EJL/Euros 11e
JP 12e
HCL8+ Taart
DCL4* 2e
H1Div8+ Blik
LH1Div8+ 6e
D1Div8+ 2e
D3Div8+ 5e

Links
Officiële uitslagen
Verslag NLroei
NOS bericht

Foto's
Jan-Edwin
Jorrit Salverda
Kris Kras
NLroei