Eerste dag Heineken succesvol!

8 maart 2008 - door jorien - 2 reacties

De club-8 heeft een prachtige prestatie neergezet door overall 3e in het klassement te staan na de 2,5km en de 250m sprint. Er kan ook nog steeds omhoog gekeken worden. De afstand naar de nummer twee is te overbruggen!

Erik en Maarten hebben in het heren veteranen-veld nog een stukje kunnen roeien, het zag er nog altijd strak uit! Erik staat nu in het overall-klassement tweede.

De eerstejaars dames hebben een prima 2,5km gevaren op een pittig tempo van rond de 34/35. Dit resulteerde in een 5e plek waarbij de nummers 2 tot en met 6 binnen 2,3 seconden van elkaar finishten. Na een zeer overtuigende 250m, waarbij de eerste plek gedeeld moet worden met Orca, staan de meiden nu tweede in het overallklassement. De afstand naar Orca die eerste staat is groot, maar niets is onmogelijk en de meiden staan in ieder geval stevig op de tweede plaats!

De Middengroep dames voeren een degelijke 2,5km waarbij het tempo in tegenstelling tot de EJD net iets te laag lag. Op de sprint hebben ze dit volledig goedgemaakt en lieten zien dat ze met stevige halen een hoge bootsnelheid kunnen genereren. Ze staan nu 2e in de tweede divisie, en moeten omgerekend op de 5km ca. 10 seconden goedmaken op de nummer 1. Met een goede 750m, moet dit haalbaar zijn!

Eerstejaars licht staat overall gedeeld derde met onze vrienden van de U.S.R.B.; Vidar. De verschillen naar boven en beneden zijn ontzettend klein, dus dat wordt morgen een zeer spannende dag!

Eerstejaars zwaar voer op laag gecontroleerd tempo de 2,5km en kwamen op de 250m al beter op gang. Als ze deze lijn doortrekken, wordt het ook voor onze zware jongens morgen een mooie dag!

Maarten, Sietse, Mark en Geert voeren in een onnavolgbare combi goed mee met de middenmoot (5e) in de derde divisie, ook hier kan nog omhoog gekeken worden, en wellicht nog een plekje geklommen worden.

Remco voer op z'n Spaans (of was het nou Italiaans?), en dat zag er niet verkeerd uit! Alleen de resultaten blijven vooralsnog een beetje achter.... Maar wie weet wat de dag van morgen brengt!

Onze lichte ouderejaars heren maakten hun naam, faam en reputatie helemaal waar. Ze spoten in tempootje 38 over de Amstel, en het flitsende roze deed pijn aan je ogen! Ze staan stevig eerste in de lichte eerste divisie en lijken af te gaan stevenen op een ruime winst!

Middengroep zwaar was erg goed bezig en liet zien dat je met talentvolle tweedejaars roeiers de ervaren ouderejaars van andere verenigingen de stuipen op het lijf kunt jagen. De Holland acht staat eerste (duh), maar Nereus, Triton en Laga mogen morgen zeer hard aan de bak om het verschil te behouden, danwel goed te maken! Ze staan nu derde, maar de verschillen zijn wederom overbrugbaar!