Duikbootje: Nabeschouwing Theta Herfstregatta

6 oktober 2014 - door Sarah - 0 reacties

Afgelopen weekend zijn wij; Duikbootje en BzN, naar Eindhoven gereisd om daar de Thêta Herfstregatta te starten. Met een vlottijd van 9:15 moesten wij al om 5:58 in de trein zitten.. niet te doen dus! Later bleek dit ook daadwerkelijk niet te doen te zijn. Ons reisadvies was vervallen, waardoor wij de wedstrijd nooit meer op tijd konden halen. Gelukkig waren daar onze reddende engelen. BzN was mee met de limo en zij wilden ons wel even oppikken op station Den Bosch. Het was lekker krap en erg gezellig. Alles verliep op rolletjes, tot dat we opeens midden op de snel weg bijna stil stonden. Dat werd een ritje over de vluchtstrook. Met elf bange meiden achterin hebben we het uiteindelijk toch overleefd, dankzij Niels en Sarah. 

Eenmaal op Thêta aangekomen moesten we de boten in een rap tempo opriggeren en in het water leggen. De eerste twee wedstrijden waren de 1000m en de 250m. Met de adrenaline van de heenreis nog in ons lijf, gingen we van start. Beide afstanden hebben we mooie tijden geroeid. BzN kon ook erg goed meekomen in het 4+ veld met hun B4+. Na een korte pauze heerlijk in het zonnetje te hebben gelegen, konden we weer het water op voor de laaste afstand van de dag, de 2100m. Het was een smalle baan met een brug en bocht achter elkaar, dat is nog eens een pittig stukje om te sturen. Gelukkig hebben wij een top stuur, die ons er goed doorheen heeft geholpen. Ook bij deze wedstrijd hebben we onszelf weer bewezen en lekker geroeid. BzN had ook een mooie tijd neergezet. Daar mogen ze trots op zijn! 

 

Na een dag hard roeien was het dan eindelijk tijd voor een feestje en eten! Na heel veel pizza's in downtown Eindhoven terug naar Theta. In het begin leek het allemaal een beetje uitgestorven en was er weinig te beleven, maar na een paar uurtjes werd het drukker met veel foute muziek. Na heel wat dansjes en mee-blèr-nummers was het dan toch echt tijd om de koude tenten in te kruipen. De volgende ochtend mochten we weer om 9:00 het water op. Met een afstand te gaan van 5700m, wat een feest! Het herfstweer was nu echt begonnen, want toen de wekkers gingen was het lekker aan het regenen. Bij het oproeien was iedereen al verkleumd en moe. Met een warme douche voor ogen begonnen we de wedstrijd. 5700m lang hebben Veerle onze stuur en Sarah en Ester ons erdoor heen geschreeuwd. Na bijna 5,7km hard op die benen te hebben gestaan, haalden we nog even alles uit de kast voor de eindsprint. Ook bzn heeft alles gegeven en een mooie race neergezet! Nadat we de boot afgeriggerd hadden en helemaal verkleumd waren, mochten we dan eindelijk onder die heerlijke warme douche. 

Met een gemiddelde 1000m tijd van 04:25.70 voor duikbootje en 04:42.08 voor bzn kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend.

 

Duikbootje

Categorie: