Drienerlo was geslaagd!

7 juni 2009 - door anneliesdewit - 2 reacties

Enschede was aan de beurt voor de NOOC competitie. De onervaren C4+ en een aantal kleine nummers moesten het waarmaken op de Euros Drienerlo Regatta. De skiffeur Christiaan Hummel en 2 onervaren C4+; Savaari en Amsterdam Delight zijn afgereisd naar het Oosten des Lands.

Chritsiaan Hummel ging in plaats van trainen op de Bosbaan, 1,5 kilometer op het Enschedesche water een wedstrijd starten. Er waren maar 2 tegenstanders voor Christiaan, hij wist Skoll voor te blijven en is op een mooie 2e plaats geƫindigd.

De dames van Savaari hadden een super goede stuur waardoor de race niet mis kon gaan. Jawel, de competitiecommissaris stapte zelf in de boot om de dames de goede kant op te sturen. Een pittige afstand is de 1,5 kilometer, en meteen daarna wordt er 450 meter sprint gestart. Hard hebben de dames geroeid en heel goed hun best gedaan. Ze zijn voorafgaand aan deze wedstrijd gepromoveerd naar Dames Poule 4 en hadden dus veel concurrentie. Zij hebben laten zien deze poule zeer waardig te zijn en eindigde op een mooie 10e plaats van de 17. Klasse Dames!

Ten slotte kwam Amsterdam Delight in actie in Drienderlo. Deze dames staan in Dames Poule 1, dit betekent dat zij bij de beste onervaren C4+ van Nederland behoren, met ongeveer 150 ploegen. Het was een belangrijke wedstrijd, omdat alleen de beste 24 ploegen doorgaan naar de finale. Deze dames willen hier bij horen, en daarvoor moet hard gewerkt worden! Spanning en sensatie. Een beetje moeilijke start met harde wind. Maar zeer goed opgepakt, verbeterd en hard er vandoor gegaan! Aangemoedigd door ouders, coach en vriendinnen wisten de dames op zowel de 1,5 kilometer als de 450 meter sprint een scherpe tijd neer te zetten. De dames zijn 3 plaatsen omhoog gegaan en staan nu 14e in de competitie. Dames, gefeliciteerd, jullie mogen op 20 juni de finale starten!