Driekamp in Leiden

17 juni 2009 - door anneliesdewit - 0 reacties

Afgelopen zondag was er groot feest op de Bosbaan, maar er moest ook gewerkt worden… 4 Competitieploegen moesten zich bewijzen in Leiden, op de 250, 500 en 1500 meter! Er is zeer goed geroeid, helaas wel blikloos naar huis…

Christiaan Hummel moest zich al op tijd melden, 07.45 voor het eerste blok. Door een klein ‘foutje’ woensdag, mocht Christiaan in een skiff van Asopos roeien. Nieuwe skiff is altijd even wennen, en dus wist hij op de 250 meter net niet onder de minuut te blijven. De andere afstanden gingen goed, maar de concurrentie was ook erg goed. Christiaan eindigde uiteindelijk boven zijn grootste concurrent, Maxime van Saurus, op de 14e plaats.

De Dames dubbel 2 kwamen in actie. Lotte van Niel en Lenneke Sjoukema onder de naam Double Trouble en Ilse Reinders en Menje Almekinders als Six Mains. Ilse en Menje hadden niet de beste voorbereiding waardoor ze toch wat zenuwachtig waren. Double Trouble was ontzettend snel op de sprint afstanden. Six Mains hadden meer moeite met de korte afstand, maar ze waren er vrij zeker van dat ze dat op de 1500 meter goed konden maken. Helaas, het was Nereus die niet wilde wijken voor deze dames, waardoor ze hinder ondervonden. Geen van de kamprechters heeft het gezien en dus had protest aanteken ook geen zin. Ontzettend jammer, want achteraf bleek dat Six Mains op 0.6 seconde verloren had! Double Trouble maakt er bijna een gewoonte van om of de brug te raken of de kant in te gaan. Ook nu er 2 mensen meefietsten op de kant… De dames raakten de kade en hierdoor kwamen ze helemaal stil te liggen. Dit heeft ze veel tijd gekost waardoor ze helaas uiteindelijk op de 8e plaats eindigde.

Tomas Friedhoff en Christiaan Hummel gaan het in de dubbel 2 proberen. Inmiddels had de regen plaats gemaakt voor zonneschijn en het begon goed gezellig te worden in Leiden. De sprint afstanden gingen goed, en ook de 1500 meter ging lekker. Christiaan had de vermoeidheid van die ochtend nog een beetje in de benen. Ook hebben de heren niet heel veel samen getraind. Toch ging het lekker en dit zorgde voor een 4e plaats, van de 8.