Drie overwinningen op Skoll Cup

17 april 2011 - door CarryV - 9 reacties

De instap-herenclubacht, C4+ 'It's complicated' en Mix2x (Maarten en Maaike) wisten dit weekend de Skoll Cup te winnen.

Verslag
De eerste dag deden de ploegen het al erg goed. De HCL8+ had een zware voorwedstrijd en werd helaas derde in de voorwedstrijd. Ze werden geplaatst in de B-finale. Dit konden zij makkelijk aan, ze werden eerste. De instapCl8+ had wat problemen met een lege plek in de boot maar dit kwam allemaal nog goed. Ze konden de voorwedstrijd gecontroleerd uitroeien en behaalden meteen een plekje in de A-finale.
Vervolgens ging de Derv4+ ‘Clio’ van start. Sanne Duinkerken was jammer genoeg ziek en werd vervangen door Daphne van Leeuwen. Dit was absoluut niet onwennig voor de meiden en ze roeiden met gemak de rest eruit. In de finale kregen de meiden het wat zwaarder en behaalden ze een derde plek.
In het 2- veld deden Joost van Andel en Remon Meyer mee en Jan Erik combineerde met Frank van der Ploeg. In de voorwedstrijd werd Jan Erik eerste, gevolgd door Joost en Remon. In de finale was er voor Jan Erik en Frank concurrentie en warden ze tweede. Joost en Remon werden vierde.
Bosbaan Concorder was er weer helemaal klaar voor, er bleken echter wat problemen met de boot te zijn. Ze werden derde in de voorwedstrijd en gingen door naar de B finale. Het was nog even spannend voor de start, want ze hadden materiaalpech. Gelukkig werden ze geholpen door aardige kamprechters en konden ze daarna meteen starten. In de finale werden ze vijfde.
It’s Complicated voelde zich helemaal goed. Ze worden gecoacht door Gert-Jan Leerink. Ze waren erg nerveus want ze wilde hun coach natuurlijk niet teleurstellen. De voorwedstrijd ging heel goed en ze gingen voor de snelste tijd en dat lukte! Door naar de A-finale! Er werd goed uitgezocht hoe de andere ploegen het hadden gedaan en de status was dat ze een snellere tijd hadden dan mensen in poule drie. In de A-finale lieten ze zien dat ze nog echt niet moe waren en onder de aanmoediging van de ouders wonnen ze de A-finale en kregen ze hun eerste compoblik.

Op zondag ging C4+ ELFYS als eerste het water op. De voorwedstrijd was zwaar en ze behaalde de D finale. Deze finale wonnen ze met gemak.

De DCL8+ kwam hard uit de start en meteen roeide ze vooraan in het veld. Het werd nog spannend met Nereus maar Okeanos bleek in de eindsprint toch sterker te zijn. Ze werden tweede achter Skoll. In de A finale lagen na de start alle boten naast elkaar maar al snel liepen Orca en Triton uit. Het werd spannend tussen Skoll en Okeanos, maar Okeanos bleef ze voor en werd derde.
Lea en Menje startte in het 2x veld. Zij hebben de bokaaltitel op hun naam staan en wilden deze toch echt wel verdedigen. Het bleek zwaarder van verwacht en ze werden 4de in de B finale.
‘s Middags gingen de drie mannen C4en het water op, Der Strebers, Ad Metam en Damesch1. Ze hebben allemaal hard hun best gedaan. Der Strebers trapte zich in de voorwedstrijd makkelijk door naar de A finale. In de A finale was het spannend, ze gingen als eerste weg uit de start en werden net derde.
En dan in het Mix2x veld, Maaike en Maarten. Nog nauwelijks getraind stapten ze vol goede moed in de boot. En samen stonden ze sterk en behaalden ze een mooi compo blik.
Van de bedrijfsachten startte Randstad en ze werden tweede achter Accenture.
Het hoofdnummer van de avond was de praesesskiff. Sanne liet haar stuurkunsten weer eens zien in een 2+. Helaas werd dit niet goedgekeurd en deden ze buiten mededingen mee. De praeses van Laga en Skoll bleven een hele tijd voor maar Okeanos werd tweede.

Voorbeschouwing:
Aankomend weekend is de Skoll Cup op de Bosbaan. Dit gaat meestal gepaard met een heerlijk zonnetje en het lijkt erop dat we dit jaar weer geluk hebben. Er zullen heel wat boten gaan starten.

Op zaterdag zullen rond 10.00 beide heren Cl8+en hun voorwedstrijd varen. Om 11.30 zal Clio in het ervaren 4+ veld starten. 11.45 Remon Meyer en Joost van Andel in het 2- veld. Om half 3 zijn de finales van de Cl8+en en om 16.30 finale van Derv4+. Tussen 15.00 en 16.00 zullen de dames uit poule 6(Bosbaan Condorder en It's Complicated) hun voorwedstrijd varen. Vanaf 18.30 zullen de C4+ finales gevaren worden.

's Avonds zal het feest losgaan bij Skoll.

En de volgende ochtend zullen als eerste om 10.45 de DC4+ ELFYS starten. Vervolgens om 11.45 zal de DCL8+ laten zien waar ze hard voor hebben getraind. Gevolgd door de Berd8+ Randstad om 11.55. Om 12.30 gaan Menje en Lea in de 2x laten zien wat ze kunnen. 13.30 is de finale van de eerste C4+ al. Tussen 14.30 en 15.00 zullen de mannen C4en hun voorwedstrijd varen, Ad Metam, De Strebers en Damesch1. 15.30 gaan Maaike Droogers en Maarten van den Akker het eens proberen in het Mix2x veld.

Vanaf 16.00 zullen de overige finales plaatsvinden en natuurlijk het hoogtepunt van de dag om 17.00 de praeses skiff.

Heel veel succes allemaal!