Drie Okeaniden naar het FISU WK

7 juli 2016 - door JohnO - 0 reacties

Op de afgelopen NSRF Slotwedstrijden waren er naast de begeerde blikken, ook startbewijzen voor een internationale uitzending naar het FISU WK (WK voor Studenten) te verdienen. Het FISU WK vindt 2 tot 4 september plaats in Poznan, Polen.

De volgende Okeaniden worden door de KNRB uitgezonden:

Claartje en Annika, Skadi 
LW2x

Na een lange periode in de skiff is Claartje na de ZRB bij Annika in de dubbeltwee gestapt. Het klikte direct en in korte tijd hebben ze samen veel snelheid behaald en wonnen ruim afgelopen weekend ruim op het NSK in de LDSA2x.

Tim met Pim/Daniel/Mathijs, Nereus
LM4-

Dit seizoen is het seizoen van Tim. Met maar liefst acht! blikken dit jaar heeft hij flink bijgedeagen aan de blikkenteller van dit jaar. Op de slotwedstrijden moest de Okeanos/Nereus-combi de lichte SB vier nipt voor hun laten, maar hebben daarmee toch de uitzending binnengehaald.

Bastiaan
M1x

De bondscoach development heeft dit jaar met een schuin oog meegekeken naar de ontwikkeling van Bastiaan. Met een ergometer 2k onder de 6:00, zeer harde tijden in de skiff en het behalen van de finale van het NK en zelfs van de Holland Beker (als enige Nederlander) heeft Bastiaan bewezen dat hij internationale tegenstanders het moeilijk kan maken. Het was dit weekend even in spanning afwachten maar zondagavond kwam toch het bevrijdende bericht: Ook Bastiaan staat in september op de FISU!

We willen Claartje, Tim en Bastiaan van harte feliciteren met de kroon op hun harde werk en wensen hen veel succes met de voorbereidingen komend weekend!

Categorie: