Drie maal winst Orca Competitie Slotwedstrijd

27 juni 2012 - door Sabrina - 3 reacties

Na een late vrijdagavond was het zaterdag 23 juni tijd voor de allerlaatste competitiewedstrijd, de Orca Competitie Slotwedstrijd.

Drie ploegen mochten dit jaar mee doen aan het Nationaal Studentenkampioenschap C4+ roeien, de Bamboes, Los Remeros en Invictus. Helaas waren alle drie de ploegen na de kwart finale uitgeschakeld en stopte het avontuur hier. Alsnog super goed dat jullie dit bereikt hebben!

In het HonervC4+ veld starten The Sabreena's. Lange tijd lagen zij tweede in de voorwedstrijd, uiteindelijk wisten ze in de laatste 250 meter voorbij Orca te gaan, waardoor zij zich plaatsten voor de A-finale. In deze finale konden zij weer in hun vertrouwde boot Carakter starten. Maar 2km in een C4+ is erg lang en uiteindelijk eindigde de mannen op een 4e plek, heel netjes!
In het DonervC4+ veld verschenen P.K., Festina Lente en VOLT aan de start. Festina Lente werd eerste in de voorwedstrijd, maar toch mocht geen van de drie ploegen door naar de finale.

De HCL8+ is dit seizoen ontzettend gegroeid en heeft mooie races laten zien. Helaas zat het er zaterdag niet in en werden zij derde in de voorwedstrijd waardoor ze geen finale konden roeien.

Maarten vd Akker startte deze dag 2 keer. In de skiff kwam hij hard uit de start, maar de wind werd gedurende de 2km steeds zwaarder waardoor Maarten eindigde op een 5e plaats. In het mix2x veld startte hij samen met Kim vd Kroon van de Amstel tegen Diede Bakker en Stefan Vree. Hier waren Kim en Maarten uiteindelijk als eerste over de finish, gefeliciteerd!

In het DCL8+ veld waren deze dag 2 Okeanos ploegen. Onze eigen DCL8+ met als invallers Sanne de Fijter, Nicole Kerklaan en Tessa Trap en de dames van B4+ RMFAO met Seline van Zwieten en Caitlin van Essen. De DCL8+ zette een mooie race neer en werd eerste in deze voorwedstrijd. Voor de B4+ combinatie was de concurrentie toch net te sterk, waardoor zij er na de voorwedstrijd uit lagen. Tijdens de finale wisten de dames van de club8 het trucje helaas niet nog eens te laten zien en werden 6e. Ondanks de vele blessures en wisselingen in de boot hoop ik dat jullie terug kunnen kijken of een leuk seizoen.

De H4+ met Mark Kroese, Gert-Jan Leerink, Jorrit Stein en Joost van Andel had op de Sprint al laten zien dat ze sterk waren, maar 2 km is natuurlijk wel weer een heel ander verhaal. Onder leiding van Danielle Weij wonnen de heren de voorwedstrijd redelijk gemakkelijk. Tijdens de finale wisten de heren het heel spannend te maken. Tot de 1500m lag Triton steeds ongeveer 3 seconden voor op de Okeanos ploeg. In de laatste 500m wisten de mannen de knop om te zetten en schoven ze er haal voor haal voorbij. Uiteindelijk kwamen ze 4 seconden voor de nummer 2 als eerste over de finish, gefeliciteerd!

Onze HlenteC4+ had al meerdere wedstrijden gestart en lieten duidelijke progressie zien tijdens de race van 1km, zij werden 2e.
Lente leden Danielle Lammers en Maaike Zuiderwijk combineerden samen met Theta in het DLenteC4+ veld. Zij kwamen zeer goed uit de start, maar helaas bleek er een valse start te zijn waardoor het over moest. Helaas ging het de tweede keer net wat minder en werden de dames 4e.

In het DB4+ veld is Okeanos altijd erg goed vertegenwoordig. Alle drie de Okeanos ploegen, RMFAO, Sereia en ELFYS, wisten dan ook de A-finale te bereiken. Tijdens de start vergat de Skadi ploeg te sturen, waardoor zij zo op ELFYS in de Carakter vaarden. Dit was voor Skadi de tweede waarschuwing, waardoor zij uitgesloten werden van de finale.
De start ging opnieuw en Sereia kwam als eerste uit de start, op de 1000m kwam RMFAO er met lange halen steeds dichterbij. Plots brak het stuurtouw van RMFAO en voeren zij in op Sereia, waardoor beide ploegen stil kwamen te liggen. ELFYS bleef door roeien en kwam puntje puntje te liggen met asopos. Het was een bloedstollende race, maar uiteindelijk kwam Asopos net iets eerder over de lijn.
Sereia diende protest in, waardoor de finale opnieuw gevaren zou worden met drie ploegen: ELFYS, Sereia en Asopos. RMFAO was uitgesloten van de finale omdat zij een aanvaring veroorzaakt hadden. Gelukkig werden zij niet uitgesloten van de bokaal en dus is deze nog steeds voor RMFAO, van harte gefeliciteerd meiden, dubbel en dwars verdiend!

ELFYS had alles tijdens de vorige 2k gegeven en had het ook zwaar tijdens het oproeien waardoor zij als laatste aan de start verschenen.
Ook dit keer kwam Sereia weer als eerste uit de start. De meiden deden hun uiterste best en wilde koste wat het kost de overwinning behalen. Helaas leidde hun enthousiasme tot wat ongelijkheid in de boot en was het ELFYS dat met gelijke halen steeds dichterbij kwam. In de laatste 500m kreeg ELFYS vleugels en gingen zij steeds harder en harder. Het was prachtig om te zien hoe diep deze meiden konden gaan voor de overwinning!! Uiteindelijk werden zij bij hun 2e 2k binnen een uur eerste op 4 seconden voor de nummer 2. Dit was de mooiste afsluiting die ik had kunnen wensen van mijn competitieseizoen als composaris, super goed gedaan meiden!

Categorie: