Drie maal winst op Martini Regatta

18 juni 2012 - door Rianne - 2 reacties

Met hevige wind tegen is Okeanos afgelopen weekend drie keer als eerste over de finish gekomen. De eerstejaarsdames zijn na dit weekend geen beginneling meer en Alex mag zich vanaf nu SA noemen.
De eerstejaarsdames kwamen maar met 1 doel naar Groningen: overwinnen. En dat deden ze met verve. Met Elsbeth als invaller gaven ze de andere ploegen geen kans en hadden ze op de 500 meter al 8 seconden voorsprong op de rest van het veld. Deze voorsprong werd alleen maar uitgebouwd tot een verschil van 34 seconden op de finish, een zeer verdiend blik!
Sofie had dit weekend erg veel pech met de loting. Beide dagen startte ze in de traagste baan. Op beide dagen behaalde ze een vijfde plaats.
Eerstejaarslicht werd vrijdag derde op de sprint. Op zaterdag behaalden ze een vijfde plaats.
Eerstejaarszwaar was de enige eerstejaarsploeg die alle dagen startte. Op vrijdag behaalden ze een vijfde plaats. Zaterdag wisten ze helaas geen plek in de finale te bemachtigen. Op zondag begonnen ze de race sterk, samen met Njord en Orca kwamen ze los van de rest van het veld. Helaas gingen Njord en Orca er uiteindelijk vandoor waardoor de derde plaats voor eerstejaarszwaar werd.

De lichte developmentgroep startte op zaterdag en zondag in de twee en in de vier. Zaterdag lieten Josse en Alex een onvergetelijk schouwspel zien en een sterk staaltje doorzetten. Zoals Alex aan het erevlot al zei:”Dit noem je nou op karakter.” Al voor de 500 meter moesten ze laten lopen omdat ze met de riemen in een andere ploeg kwamen. Hierdoor lagen ze vier lengtes achter het veld. Op de 500 meter besloten ze dat het alles of niets was, het leek alsof ze een 1500 meter lange eindsprint inzetten. Terwijl men aan de kant in spanning afwachtte of ze niet ergens zouden breken gingen de heren stug door met hun voorgenomen eindsprint. Het eerste blik van het weekend was hiermee een feit. Peter en Luuk lagen in dezelfde race, maar besloten te sparen voor de vierzonder waarin ze een uur later zouden moeten starten.
Ondanks dat de helft van de vierzonder een uur daarvoor nog het achterste van hun tong had laten zien, wist de vier alsnog voor een spannende race te zorgen. Met maar een halve seconde verschil trokken ze helaas net aan het kortste eind.
Op zondag wonnen Peter en Luuk hun voorwedstrijd in de Nieuwelingen tweezonder. ’s Middags behaalden ze een derde plaats in de finale. Josse en Alex hadden een directe finale in de SA2-, zij besloten net als Luuk en Peter op zaterdag de wedstrijd uit te varen om te sparen voor de vierzonder. De vier legde de boot direct voor de rest van het veld en wisten de voorsprong alleen maar uit te bouwen. Met deze overwinning bereikte Alex de SA-status.
Trond startte dit weekend weer mee in de vier van Skoll. Helaas behaalden ze op zaterdag net niet de finale. Op zondag daarentegen wonnen ze de voorwedstrijd op zondag. In de finale op zondag behaalden ze een vierde plaats.

Aart en Martijn waren al op vrijdag in Groningen om het weekend af te trappen met de sprint. Ze behaalden hier een tweede plaats. OP zaterdag behaalden ze een zesde plaats. Op zondag ging het beter en behaalden ze een derde plaats.
Gilles combineerde dit weekend met Sander van Nereus. Op zaterdag wisten ze helaas geen finale te halen, zondag werden ze vierde.
Tot de 1000 meter lag de Henleyvier nog gelijk met hun directe tegenstander Aegir, Aegir besloot in de verboden baan 8 in de luwte te gaan liggen waardoor zij er helaas met de winst vandoor gingen en Okeanos naar huis ging met een tweede plaats.

De developmentvier van de dames werd op zaterdag helaas doorverwezen naar de B-finale die ze vervolgens wel met overmacht wonnen. Op zondag werden ze derde in het overgangsveld en stapten ze ook nog met Nereus in de acht. Deze acht had helaas minder succes en werd derde.
Elsbeth en Judith haalden op zaterdag de finale niet, op zondag behaalden ze een mooie derde plaats.
Lotte startte in de skiff helaas was haar vierde plaats niet genoeg voor de finale.

Categorie: