Drie maal winst op Holland Beker

12 juni 2012 - door Rianne - 0 reacties

Sinds afgelopen weekend is Okeanos weer 3 blikken rijker. Uiteraard was er winst voor Roel en Mechiel in de acht en in de vier. De zwaarst bevochten overwinning van het weekend was voor development licht. Na een hele mooie race waarbij het stuivertje wisselen was het uiteindelijk Okeanos die de laatste 250 meter aan het langste eind trok. Met een verschil van bijna 3 seconden won middengroep licht niet alleen het blik voor developmentvieren, maar ook een trainingskamp naar de nieuwe Alexanderbaan in Rotterdam.

Behalve in de vier startte de developmentgroep ook in de tweezonder en in de acht. Omdat JP ziek was stapte Alex samen met Josse in de twee, en niet zonder succes na bijna de hele voorwedstrijd voorgelegen te hebben namen ze uiteindelijk genoegen met een tweede plaats wat voldoende was voor een plek in de finale. Uiteindelijk werden ze vierde in de finale. Luuk en Peter bleven in de voorwedstrijd steken met een vierde plaats. Ook in de acht was er voor de lichte mannen een vierde plaats.

Peter Tjeerdsma startte dit weekend in de skiff, op zaterdag behaalde hij een derde plaats in de voorwedstrijd. Helaas gingen alleen de eerste twee door naar de finale. Op zondag startte hij de open klasse, hij begon heel sterk maar moest in dit zware veld genoegen nemen met een vijfde plaats.

Eerstejaars licht was de enige eerstejaarsploeg van Okeanos die mocht deelnemen in het veld voor eerstejaarsachten. Zij gingen naar huis met een vijfde plaats.

Annelies startte een hoofdnummer van de Holland Beker: de Lady’s Trophy. Op zaterdag moest ze de herkansing starten die ze vervolgens glansrijk won. Daarmee was haar plek voor de halve finale een feit. Helaas werd ze zesde in deze halve finale waardoor ze werd doorverwezen naar de B-finale. In de B-finale eindigde ze op een derde plaats.

Lotte startte dit weekend in de dubbelvier. Op zaterdag eindigden ze als vierde, op zondag werd de prestatie verbeterd met een derde plaats. Nu is het afwachten of de KNRB het goed genog vond voor een uitzending.

Sofie startte voor Okeanos in de eerstejaarsacht van Orca. Ze maakten het ontzettend spannend, maar gingen uiteindelijk met een tweede plaats naar huis, wat ook zeker geen slechte prestatie is.

In het zware veld hadden we op zaterdag de Henleyvier aan de start liggen. Ze startten tegen Mechiel die met de Holland4 met de winst aan de haal ging. Waar de lichte vier het hen een paar weken geleden nog erg moeilijk maakte wonnen ze nu met 6,5 seconden verschil. De Henleyvier behaalde een vierde plaats.
Roel startte op zondag in de Holland8, hoewel op de 500 meter het veld nog erg dicht bij elkaar lag, wonnen ze uiteindelijk met een groot verschil van 13 seconden.

Categorie: