Drie maal blik op de WinterWedstrijden

24 februari 2013 - door Suzanne - 2 reacties

Het was erg vroeg en erg koud op zaterdagochtend, maar er stond iets zeer belangrijks op het programma: de WinterWedstrijden. Dus liet iedereen zijn warme bed achter zich om vroeg op pad te gaan naar Delft. Maar onderweg kregen we al snel het berichtje dat het eerste blok helaas uitgesteld zou worden wegens ijs. Toch hebben we de reis afgemaakt en toen kon na een korte pittstop bij bakker Jaap het wachten op Proteus beginnen.

Om 13.00 uur kon er dan eindelijk geroeid worden, wel werd de race ingekort naar 3 km (in plaats van de gebruikelijke 5 km, dit door ijs). Blok 1 en 2 werden samengevoegd dus het was behoorlijke hectiek en ook nog wel even wachten en bibberen op het water. Roel mocht voor Okeanos het spits afbijten in de SA1x. Door de kou had hij behoorlijk last van zijn armen, maar nog steeds liet hij zien duidelijk de sterkste te zijn en won hij het SA1x veld. Daarna ging Jan Erik van start, kritisch als altijd liet hij weten dat het niet zijn fijnste race was. Maar fijne race of niet, hij was wel de sterkste van het veld en zette de overwinning op zijn naam! In hetzelfde veld werd Peter Tjeerdsma tweede. Vervolgens werd het DN2x geroeid met Helga en Luca. Ook zij hadden last van de weersomstandigheden, maar ze roeiden prima mee in het zware veld en behaalde de vierde plaats. Toen was het de beurt aan Trond, helaas had hij problemen met zijn materiaal en eindigde hij op de tiende plaats. Maaike Dijkhuis die samen met haar combipartner van Nereus in het DN2- veld startte had het ook behoorlijk te voorduren. Zij belande vlak voor de finish helaas ook nog in de kant, wat veel tijd kostte, waarna zij vijfde werden. Hierna was het de beurt aan de O4+ met Aart, Martijn, Bastiaan en Gert-Jan. Het roeien voelde zwaar en het kostte moeite om hun vingers nog te voelen en de riemen vast te houden, maar het zag er vanaf de kant goed uit en ze behaalde de vierde plaats.  

Hierna was het derde blok, met daarin de Eerstejaarsvelden. Wegens het wegsmelten van het ijs konden zij wel de volle afstand (bovendien voor de Eerstejaars 500 m meer) en dus 5,5 km varen. Als eerste was het de beurt aan Eerstejaars Zwaar. Ook zij hadden te kampen met de last van de kou maar ze hebben de 5,5 km doorstaan met als resultaat de 13e plaats. Eerstejaarslicht was daarna aan de beurt. Helaas hadden zij een aanvaring met Laga en moesten zij genoegen nemen met de twaalfde plaats. Als laatste waren de Eerstejaarsdames, zij voeren een goede race en eindigde op de zesde plaats, wat hen gelijk klassementspunten oplevert!

Op zondag zouden er twee ploegen voor Okeanos aan de start verschijnen: Peter Tjeerdsma en Jan Erik. Helaas was Jan Erik na alle barre omstandigheden op zaterdag ziek geworden en moest hij zich terug trekken. Peter Tjeerdsma ging wel van start en mocht vandaag de volle 5 km doen in plaats van de 3 km van zaterdag. Na zijn tweede plek in het zware veld op zaterdag waren de verwachtingen hoog. En Peter wist die helemaal waar te maken. Hij zette een goede race neer en won het veld!

Doordat de prijsuitreikingen pas laat plaatsvonden en iedereen al behoorlijk bevroren was voor die tijd hebben de roeiers hier niet op gewacht, maar zijn ze lekker naar huis gegaan. Het bestuur heeft de prijzen voor de roeiers meegenomen en we zullen alsnog een prijsuitreiking doen voor de winnaars. Dit zal plaatsvinden donderdag op de borrel van Okeanos. Kom dus allemaal om te zingen voor onze winnaars!

Categorie: