Drie blikken tijdens Winterwedstrijden

27 februari 2008 - door jorien - 2 reacties

Roel heeft laten zien over een lange adem te beschikken die hem zaterdag naar de winst in het nieuwelingen-veld bracht in een nieuw baanrecord! Hij kwam in 19.32.19 over de finish, waar het baanrecord tot zaterdag stond op 19.44.4. Remco heeft in hetzelfde veld een zeer agressieve race gevaren en werd hiermee derde.
De eerstejaars lichte heren hebben het met hun directe concurrenten zaterdag erg spannend gemaakt. De eerste vier ploegen eindigden binnen 4 seconden van elkaar. Ze hebben met deze vierde plek de eerste punten voor het klassement binnengehaald, en als het hele seizoen zo spannend wordt als deze wedstrijd, zal dat een hoop mooie wedstrijden opleveren!
Bij de eerstejaars dames lag het veld wat verder uit elkaar. Echter Okeanos bleef ook dicht in de buurt van de concurrentie en sloot de winterwedstrijden ook af met een mooie vierde plek.

Zondag werd het allemaal nog mooier. Roel won ook het (veel drukker bezette) B1x-veld met ruime voorsprong op de nummer twee. De meiden van de MGD mochten vlak na elkaar starten. Duidelijk was dat de vier van Ilse, Kelly, Lotte en Karen her en der nog wat te kampen had met aanpassingproblemen. Sommige stukken liep de boot als een sneltrein, andere stukken moest er wat meer geinvesteerd worden in het 'samenkomen'. Zij sloten hun race af met een nette tweede plaats.
De vier met Kristel, Lea, Annerien en Menje was vanaf de start goed op stoom en wist dit tot en met de finish vast te houden. Zij wonnen het B4+-veld dik en ook dit had als eindresultaat een gigantisch baanrecord (was: 20.54.3, nu: 20.16.41).
De eerstejaars zware vier had een raketstart en had daarna wat moeite met de vier die na hen gestart was. Na een lichte aanraking met de brug, pakten ze zo agressief op dat Phocas vanaf dat moment nergens meer was. Gedurende de race ging de boot steeds harder lopen en uiteindelijk werden ze 5e achter met name tweedejaars viertjes en twee viertjes uit een goede eerstejaars zware acht. Eerstejaars zwaar zal de Heineken en Head gaan combineren met Saurus die op de WW 1 seconde achter onze jongens eindigde.