De kop is eraf! Start competitieseizoen 2017.

3 april 2017 - door RosanneKoekkoek - 0 reacties

Het was zover! De eerste krachtmeting van onze eerstejaars onervaren competitieploegen heeft plaatsgevonden op het Heineken NOOC Openingstoernooi in Tilburg en tijdens de Bavaria Aegir Lentesprint in Groningen. Daar waar de HNOT al járen populair en drukbezocht is door zowel eerste- als ouderejaars Okeaniden, werd afgelopen 1 april de Bavaria Aegir Lentesprint voor het eerst georganiseerd door Aegir, als openingswedstrijd van de Okeanos Sprintbokaal. Het competitieroeien groeit, als gevolg waarvan een steeds groter deel van de onervaren C4+ ploegen meedingt in de Okeanos Sprintbokaal. Wij, als kleine vereniging die Okeanos is, konden de afgelopen jaren vrijwel alle ploegen kwijt in de NOOC-bokaal. Echter starten dit jaar maar liefst 2 ploegen de Okeanos Sprintbokaal.

24 maart: de datum waar we al +- 11 maanden naar toe aan het leven waren. Want zo is het; de HNOT staat onder competitieroeiers bekend als niet te missen. En zo ook werden onze nieuwe eerstejaars de afgelopen maanden geïndoctrineerd met deze obsessie voor het Tilburgse geweld met een string in de paal en brak roeien. Dit laatste had menig sjaars onderschat; toch iets zwaarder dan vooraf bedacht.

Onze Heeren TopC4+ mag in het zonnetje worden gezet; onze heeren hebben maar liefst 18 punten binnengesleept voor het Klassement met hun vijfde plek. Onze dames kwamen net niet lekker in de races en starten het seizoen met 4 punten. Al met al redelijke resultaten waardoor we als vereniging gemiddeld in de middenmoot van de NOOC-bokaal starten. De damesch van Win&Tonic zullen de volgende wedstrijd naar verwachting bovenin poule B starten (plek 27 in de voorlopige stand), net als de dames van Kantje Boord (plek 35). De HeROWS volgen op plek 63 (verwacht poule C), Raceboot op plek 110 (verwacht poule D/E) en Vaarwel in poule E. Er'Varen' start op de Skoll Cup voor het eerst en zal zich dan moeten gaan bewijzen! Ook bij de Heeren beginnen we naar verwachting met twee ploegen in poule B, namelijk VaarTUIG en Stopje 5. De heeren van de Fustige Vier eindigden op plek 73, en naar verwachting is dit goed voor poule C.

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de Goldriggers en de Schuimbananen. De dames startten met een invalster (hulde voor Myrthe), een invalstuur én in een onbekende boot. Toch wisten zij een redelijke tijd neer te zetten waardoor ze het seizoen beginnen in de middenmoot van de Sprintbokaal. De heeren hadden wat stress doordat één van hun ploeggenoten moeite had met het openbaar vervoer, maar toch allebei de races gestart en prima uitgeroeid. 

Met mooie herinneringen in het achterhoofd naar de openingswedstrijden is het nu tijd om te focussen op de volgende beproeving: de 1000m op de Skoll Cup! Veel succes met trainen!

Categorie: