De dag der klussen

5 mei 2013 - door MaartenvdW - 5 reacties

Nog voor de presentatie van heet soosplan. Bood de Backsplash-commisie aan om een klusdag te organiseren. Een aanbod welk met enkelen luide B’vo’s door het bestuur werden ontvangen.

Deze eerste klusdag van dit seizoen begon goed. Iedereen was op tijd aanwezig, uitgezonderd een persoon die de sociëteit om 9 uur moest openen, maar dat kan de beste overkomen. Op deze zon overgoten dag werkte het koffie apparaat op volle toeren om iedereen van voldoende brandstof te voorzien.

Na de nodige cafeïne genuttigd te hebben gingen we voorspoedig aan de slag met de eerste etage. Deze werd op zeer kundige wijze ontruimd. Zo gooide Gosse een bank van het balkon en droeg de rest keurig de stoelen, tafels en bergen vuilniszakken naar beneden. Zo werd ongeveer 50 % van alle verplaatste stukken definitief bij het grofvuil gezet.

Na het ontruimen zagen we de inhoud van een zandbak, diverse vuilnis en GFT bakken verspreid over de eerste verdieping. Niet geheel gecharmeerd van dit aanblik werden er emmers gevuld met bacterie dodende inhoud. Welk werden losgelaten op alle overblijfselen van commissie vergaderingen en wedstrijden. Wedstrijden die aan een voedsel gevecht doen denken.

Na het intieme gevecht tegen zwamstructuren kon er begonnen worden met het voorbereiden van het schildergerij. Voortvarend en nog steeds stomend van de cafeïne werden de muren in hun originele kleur hersteld. Amber was ook met de roller in de weer.  Ook al prefereerde ze een spuitbus. Dit ging zo snel dat er door Yorick op acrobatische wijze enkele ramen aan de buitenzijde werden gereinigd. Iets wat meerder malen nootzakelijk was. Dit zorgde voor een dusdanige verlichting binnen dat iedereen zijn Okeanos zonnebril op zette.

Na deze intensieve inspanning was een lunch wel op zijn plaats. Tijdens de lunch sprak Ferdy nog een keer de beroemde worden ‘Hallo ik ben Ferdy van de Backsplash-commisie’. Iets wat iedereen inmiddels al lang wist, maar uit beleefdheid werd er toch nog voor geklapt. Als een ware artiest nam hij het applaus in ontvangst.

Na dit intermezzo werd het resultaat van die ochtend bekeken en werd er unaniem besloten dat alles nog een keer geschilderd moest worden. Onder het toeziende oog van Backsplash-commissie werd alles op vakkundige wijze gecoördineerd.

Door de grote opkomst konden we ons ook bezig houden met het ophangen van de foto van onze nieuwe koning en koningin, welk de vorige dag door onze disputen zijn aangeboden. Welk nu samen met het bord van alle begunstigers van de sociëteit een nieuwe prominente plek in onze sociëteit hebben gekregen. Ook zijn alle bokalen die aanwezig waren afgestoft en opgehangen in de commissiekamer.

Met nog een uurtje op de klok was enthousiasme nog steeds niet te stuiten en werden de banken nog diverse malen in de werkplaats geschilderd. Door in eerste instantie het hechte bar duo Beuks en Knap. Gosse voegde zich daar ook bij en werd er snel de conclusie getrokken dat bier beter ruikt dan lak. De schuine grappen werden na de aankomst van Sabrina en Terry verruild voor een zeer intieme sfeer en is men overgegaan op bodypainting.

Na deze zeer zware, maar geslaagde dag werd iedereen nogmaals bedankt door middel van een goede borrel. Hier werd geproost en gezopen op het behoud van de herstelde zaken die dag.

 

Met veel dank en eeuwige roem aan:

De Backsplash-commissie:

Barbara Verhaar

Esther Janssen

Ferdy Marquenie

Sofie Jacobse

 

Amber von Gerhardt

Elsbeth Zielman

Faye Trossel

Gosse de Vries

Heleen Labuschagne

Jasmijn Vervloet

Jasper Sijtsema

Jeffrey Beuks

Joran Roor

Jordi Halbesma

Jorinde Scholten

Lianne van den Brink

Marjolein Tabak

Martijn Knap

Merel Boersma

Renske Hiemstra

Sabrina Chettouf

Terry Schouten

Yorick Hallers

Categorie: