De ‘Ghent Spring Regatta’ door de ogen van… Lars & Maarten

12 april 2013 - door Suzanne - 6 reacties

De ‘Ghent Spring Regatta’ door de ogen van… Lars & Maarten

 

Vrijdag 12-04-2013 Ouderkerk aan de Amstel

Voorbespreking voor de ‘Ghent Spring Regatta’. Samen met Lars waren we op een zeer intensieve wijze de plannen voor komend weekend aan het doornemen zodat we onze ploegen in Gent zo goed mogelijk kunnen ondersteunen op een manier welke voor ons leefbaar zou zijn.

Dit uitte zich in een zeer strakke planning. Wat zou betekenen dat we de volgende dag om 8:15 al zouden moeten weg rijden om Peter Tjeerdsma met een Euro om 10:41 op Gent van start te zien gaan. Als voorbereiding hierop zijn we de film Hanna gaan kijken op RTL Z.

 

Zaterdag 13-04-2013 Gent

Zo gepland zo gedaan. Met het negeren van enkele flitspalen kwamen we met een ruime marge op tijd aan in Gent, niet eerder dan 10:31 stonden we dan ook vol verwachting bij de start te wachten. In Gent staan ze niet bekend om hun stiptheid dus gingen we er vanuit dat ze op traditionele wijze waren uitgelopen op hun planning, aangezien onze Okeanos/Euros combinatie nergens te bekennen was.

Een half uur later bleken ze wonder boven wonder gewoon volgens planning te starten. Achteraf bleek de Euro die avond getransformeerd te zijn van een lichte pik naar een zware bal. Wat het starten onmogelijk maakte. Om deze teleurstelling te boven te komen maakte wij die dag voor het eerst kennis met een mooie verschijning welke zeer kundig getapt werd door ook een niet al te vervelende verschijning.

Na een zeer kundige observatie van de omgeving was het al snel duidelijk, we konden onze tijd het  eerlijkst tussen alle ploegen verdelen door bij de finish plaats te nemen. Een andere reden is omdat het bier daar € 1,50 is en op het terras net voorbij de finish €2,-. Met de zeer spannende wedstrijd van Roel en Jan Erik in hun skiff in het vooruitzicht zijn we naar de eeuwenoude patatkraam op de kop van de baan gegaan om een voorbeschouwing te houden. Waar even lang als het bestaan van die tent een en de zelfde oude vrouw werkt waarvan het kapsel er even permanent uit ziet als dat van Beatrix allen dan vetter. Daar waren wij voorbeschouwend op de wedstrijd van een overheerlijke gefrituurd ontbijt aan het genieten met extra saus.

 

12:56 M 1x

Het was zover, het M 1x veld ging van start en zou zich uiten in een zeer spannende finish voor Roel. Bij de laatste paar halen kwam Hannes Obreno van BTR langszij en zal de race zich laten beslissen door een fotofinish. Lars en ik gingen de finishtoren binnen waar we de foto opvroegen. Iet wat geïntimideerd door onze studentikoze voorkomen werd het hoofd van de jury opgeroepen. Dit leidde tot zeker wel een wachttijd van 10 minuten. De 10 minuten waarin we Jan Erik in de volgende heat zagen finishen op een 11E plaats met 07:49:96. Inmiddels had Roel zich bij ons gevoegd en daar was de Belgische dame toch meer van onder de indruk. Eindelijk de foto. Helaas was hier op te zien dat hij met enkelen centimeters verschil 2e was geworden met een tijd van 07:12:93 tegen 07:12:83.

De Belgen houden het op een definitieve uitslag, wij op photoshop.

 

13:20 M 4-

De heren van middengroep licht waren inmiddels vol enthousiasme het water op gegaan om zich klaar te maken voor hun eerste M 4- race van dat weekend op de roerige wateren van Gent. Een golfslagbad waar Duinrell jaloers op is. Beide ploegen starten verschillende heats op de mooie in de wind gepositioneerde nadeelbaan 2. Dit uitte zich in een 4e plek voor Peter F, Vincent, JP en Josse  met 06:46:26 en een 6e plek voor Bram, Trond, Luuk en Yorick met een tijd van 07:03:59. Helaas gingen de Engelsen er hier met de winst vandoor.

 

13:38 LM 1x

Weer rustig plaatsgenomen op het terras zaten wij vol verwachting te wachten op Peter T die voor het eerst de baan over zou racen die dag. Door speakers van een vooroorlogse kwaliteit hoorden wij dat hij van start was gegaan. Als kleine kinderen die vol verwachting waren van hun cadeau op pakjesavond tuurden we in de verte of we hem al zagen. Met een tijd van 07:54:04 kwam hij over de finish, wat een 12e plek betekend.

 

14:16 W 4-

Inmiddels waren wij kapot en gesloopt van alle spannende wedstrijden die al voorbij geschoten waren. Met onze laatste krachten bestelden we toch nog de nodige consumpties om onze levers op gang te houden. Net op tijd waren we bijgekomen om uit volle borst Merel aan te moedigen die geïnfiltreerd is bij Skull. Dit resulteerde in een 2e plek met 07:38:41 op de klok of zoals de Belgen zeggen;’op de meet’.

 

14:43 M 2-

In ons drukke programma kwam alweer de volgende race aanbod. Dit keer van Mechiel in combinatie met een Neried, welk beiden in Okeanos tenue starten. Dit had een dusdanig positieve uitwerking dat ze als 1e over de finish kwamen met een tijd van 07:08:08. Het 1e blik van die dag. Tevreden met het blik dat binnen was gehaald, was het tijd om onze felicitaties aan de heren over te brengen en onze uitdroging te bestrijden.

 

Het duurde nu even voor we de volgende wedstrijd serieus moesten nemen, dus geheel volgens planning probeerde we de rust in onze omgeving te verstoren. Wat aan de geïrriteerde blikken te zien was aardig goed lukte. Doordat de lontjes wat kort waren zochten we naar een alternatief. Voor vermaak van ons lieten we mensen voor ons dansen of zingen zodat wij daar weer slechte kritiek op konden geven.

 

16:44 M 4x

Goed dat we vermaakt werden hadden we toch bijna de race van Jan Erik gemist in combinatie met Proteus en Euros. Een race die tot op de finish spannend was met een 1e plek met 6:28:99 tegen een 2e plek van de Duitsers met 06:29:00. Het 2e blik was een feit.

 

Euforisch dat we waren zijn we overgeschakeld op ons avondprogramma wat slapend in de auto eindigde.

 

Zondag 14-04-2013 6:30

Op een ietwat oncomfortabele wijze werden we op tijd gewekt door de Willem III junioren die net op de baan aankwamen. Blijkbaar achtte ze dat noodzakelijk. Wakker wordend op deze mooie dag was het ook zonder zon essentieel om een Okeanos zonnebril te dragen. (Nog steeds te koop)

 

10:20 LM 2x

Ietwat sceptisch waren we toch in afwachting van onze Euros/Okeanos combinatie. Zou het gelukt zijn, zou de Euro dusdanig gedaald zijn dat ze mochten starten? Tot onze grote vreugde zagen we het duo oproeien en de wedstrijd domineren. Als 1e over de finish met een tijd van 07:07:66 waar de 2e plaats naar wat Belgen ging met een tijd van 07:23:48. Het 3e blik kon kenbaar gemaakt worden aan het thuisfront.

 

12:35 M 1x

Ondertussen hadden we weer heerlijk ontbeten bij wat inmiddels als onze mama voelde (de dame met de vette haren). Moederlijk dat ze was, schoof ze dit keer wat servetten mee en vroeg nog net niet hoe laat we thuis waren. Het ontbijt smaakte ons beter als de dag ervoor, onze voorbeschouwing was scherper. Vol moed gingen we weer klaar zitten voor de race die de vorige dag zo vreselijk gephotoshopt was. 07:38:50 was de winnende tijd waarmee Roel als eerste over de finish surfte. De Belg die gisteren nog vooraan voer, zat dit keer enkelen golven achter Roel en pakte de 2e plek met 07:43:58. Blik nummer 4 zat in de pocket. Ook Jan Erik had zich niet onverdienstelijk hersteld en behaalde een 4e plek met 07:58:51.

 

12:59 M4-

Het was niet helemaal het ideale weekend voor de heren van middengroep licht. Weer ingedeeld op de nadeelbanen 2 en 3 werd de 7e plek voor Peter F, Vincent, JP en Josse met 07:16:60 en de 10e plek voor Bram, Trond, Luuk en Yorick met een tijd van 07:31:18.

 

13:51 LM 1x

Eindelijk bijgekomen van de dag en avond daarvoor zaten we theedrinkend te wachten op Peter T. Dit keer pakte hij de 8E plek. De race ging volgens de commentator niet tussen verschillende verenigingen, maar tussen verschillende kleuren boot. Zo had je drie verschillende kleuren geel en een witte die elkaar probeerde in te halen.

 

14:23 M 2-

Daar ging het duo weer de baan op. Hopend op weer een nieuw blik waren we voor de laatste keer die dag in afwachting van de wedstrijd die ons weekend in Gent zou afsluiten. Met een tijd van 07:26:52 pakte de heren bijna een eentonige 1e plek. Toen ze door ons gefeliciteerd werden keken ze wat verbaasd en vroegen zich af of wij ons niet vergist hadden. Wat gelukkig niet het geval was.

 

Na de laatste race even contact gemaakt te hebben met de Villa Erevlot kwamen we erachter dat de dames club 8 in de finale zat om 16:55. Dus zijn we zo snel mogelijk in de auto gestapt en heeft het gaspedaal de automat pas losgelaten toen we de afslag naar de bosbaan pakte. Net op tijd aangekomen om een biertje te bestellen en de laatste meters van de dames te kunnen bezichtigen. Proostend en drinkend op het succes van Okeanos sloten wij dit weekend af met een kater en 5 blikken.

 

Van onze verslaggevers Lars & Maarten

 

 

Met de Skoll Cup aankomend weekend verlaat menig wedstrijdroeier de Bosbaan op zoek naar een ander water op om te varen. Een deel van onze wedstrijdroeiers zal afreizen naar Tilburg voor een trainingskamp. Een ander deel zal echter in het buitenland aan de start verschijnen. Zij starten in dit weekend in de voorjaarsregatta van Gent. Een klassieke internationale wedstrijden waren velen pleogen van heinde en verre aan de start liggen. 

De volgende ploegen zullen namens Okeanos starten:

Zaterdag:

10:41 LM2x nummer 3: Peter Tjeerdsma in combinatie met Joeri van Euros

12:56 M 1x nummer 3: Roel; nummer 13: Jan Erik

13:20 M4- nummer 4: Peter Florijn, Vincent, JP en Josse; nummer 8: Bram, Trond, Luuk en Yorick

13:38 LM1x  nummer 19: Peter Tjeerdsma

14:16 W4- nummer 3: Merel l'Ami in combinatie met Skoll

14.43 M2- nummer 4: Mechiel in combinatie met Boaz van Nereus

16:44 M4x nummer 5: Jan Erik in combinatie met Euros en Proteus

 

Zondag: 

10.20 LM2x Peter Tjeerdsma in combinatie met Joeri van Euros

12.35 M1x Roel Braas; Jan Erik

12.59 M4 Peter Florijn, Vincent, JP en Josse; Bram, Trond, Luuk en Yorick

13.15 LM1x Peter Tjeerdsma

14.23 M2- Mechiel in combinatie met Boaz van Nereus

 

Alle ploegen heel veel succes gewenst!

Categorie: