DCl8+ levert prestatie van formaat op H4K

11 maart 2008 - door corne - 4 reacties

Met tijden die niet zouden misstaan in het eerstejaars dames klassement, heeft onze clubacht zich geweldig geprofileerd tijdens de Heineken Roei Vierkamp.

De Heineken was de eerste graadmeter voor de ploeg, die in tegenstelling tot de meeste andere clubachten over zeer weinig ervaring beschikt. Niemand durfde geld in te zetten op Okeanos en de Reporters van Radio H4K raakten dan ook ernstig in de war toen bleek dat onze dames de snelste tussentijd hadden op de 2500m. Uiteindelijk was een eindtijd van 8:34:7 genoeg voor een 2e plek na de eerste afstand (slechts 3 seconden achter de torenhoge favoriet: Willem III)

Op de 250m werd duidelijk dat ervaring (en het varen in een plastic empacher) toch wel wat uitmaakt als een boot gelijk op snelheid moet liggen. Achter voornamelijk burgerverenigingen werd Okeanos 7e op de 250m. Hiermee handhaafden zij zich in de top van het klassement (3e, exact hetzelfde puntentotaal als Beatrix).

Door deze goede resultaten mocht de ploeg ook starten op de zondag (5000m). Onder leiding van ervaren stuur Ae-ri Noort lieten de dames zien waartoe ze -op dit moment- in staat zijn. Gebrek aan ervaring en trainingsuren werd gecompenseerd met een enorme dosis vechtlust. Met een tijd van 17:43:9 kon men niet voor Beatrix blijven, maar een vierde plek in het eindklassement achter respectievelijk Willem III, Beatrix en RIC is natuurlijk een prestatie van formaat. Zeker als je bedenkt dat deze drie ploegen voornamelijk uit oud wedstrijdroeisters bestaan (o.a. Francisca Kiezebrink bij RIC).

De tussenstand om de Kruithuisbokaal laat zien wat de dames daadwerkelijk hebben gepresteerd. Met grote overmacht werd de koppositie gepakt. Op de langere afstanden kon alleen Nereus in de buurt blijven en dus is het nog wel oppassen geblazen tijdens de Head, volgende week. Daarom nodig ik bij deze weer iedereen uit om mee te komen fietsen bij de Dames Club 8, volgende week; zondag 16 maart; 10:30 uur, start bij De HOOP.

De ploeg bestaat uit: Charlotte Pasteuning, Myra van der Meulen, Merel Burgering, Simone van Nieuwenhuizen, Barbara Barkman, Cuny Cuijpers, Lisa van Nijen en Iris Coehoorn.

Tussenstand Kruithuisbokaal:

1 Okeanos
2 Nereus 1
3 Skoll 2
4 Skadi
5 Orca
6 Skoll 1
7 Nereus 2
8 Triton
9 Njord
10 Gyas
11 Saurus