DCl4* wint PEiL

16 mei 2010 - door Marthe - 4 reacties

In de stad van het blauwe getekende servies en Willem van Oranje was er vandaag voor al onze competitieploegen de Proteus-Eretes in 't Lang. 4.5 km over de Schie voor onze C4+en, B4+en, 4*, 2xen, 1x en de DCl8+. Vertrouwde drukte bij de vlotten en krioelende C4+en voor de start maakten de PEiL tot een memorabele wedstrijd.

Onze ploegen deden het over het algemeen gemiddeld tot goed. Winst was er voor de DCl4* (Cuny, Barbara, Melanie, Kim, st. Hiltsje). Zij hebben hiermee hun plek voor de winst van de bokaal veiliggesteld, super meiden!

De HC4+ Cojones had moeite met de lange afstand. Deze jongens zijn bij lange na niet zo groot als de heren van Laga1, Nereus1 en Gyas1 wat zij vooral op de langere afstanden merken. Helaas moesten ze in Delft nog meer ploegen voor laten gaan, ze eindigden 11e en zakken hiermee een aantal plaatsen in de bokaal. Op naar de sprint op de EDR. De DC4+ Calypso deed het goed en eindigden met wederom een nieuwe opstelling middenin hun poule. Nog even doortrainen en een poule promoveren over twee weken in Enschede? In ieder geval kunnen ze in Venetië met hun competitiecommissaris 32 km trainen.

Van de B4+en startten Caramba en Monrow. Caramba deed het erg goed en eindigden in hun eigen, het eerste, blok als 1e. In het tweede blok was een ploeg hun echter te snel af, ze werden uiteindelijk tweede. Monrow met invaller Mireille staan niet in de top voor de bokaal maar starten toch maar weer elke keer, top! De komende weken goed trainen en in Rotterdam laten zien wat jullie kunnen.

De D2xen deden het goed. Lotte en Lenneke eindigden als zevende, Iris en Lisa werden vandaag vierde. In dit zware veld een erg goede prestatie. Lotte is erg fanatiek en startte ook nog in de D1x. Zonder verwachtingen van hoe ze zou eindigen was een tweede plek een erg grote positieve verrassing. Heel goed meiden!

Na een aantal successen stapten de meiden van de 4* en de 2* I&L samen met Jocelyn en Inger nog in een acht. Eén keer 4.5 km op een dag is voor deze roeisters niks, het telt pas als je dit twee keer doet. Toen ze net over de finish kwamen meldde het snelle tijdwaarnemingssysteem van onze TU vrienden dat dat ze eerste waren geworden. Een uurtje later werd dit echter veranderd in een tweede plek. Na gestresste discussies achter gesloten deuren van de wedstrijdleiding werd uiteindelijk op basis van back-up tijden vastgesteld dat ze inderdaad als tweede waren geëindigd. Erg jammer, maar op naar de Orca Slot waar het systeem van voorwedstrijden en finales boord-aan-boord over twee kilometer toch net iets meer feilloos is ten opzichte van het vernuftige maar ozo kwetsbare Delftse systeem.

Ongeveer halverwege het seizoen is er nog veel mogelijk. Vele overwinningen zijn behaald, veel ploegen doen mee in de top van de bokalen, andere ploegen roeien vooral voor de lol en de feesten. De meeste ploegen zijn op het water te vinden maar zijn daarnaast op velerlei manieren actief binnen de vereniging. Ik kan tot nu toe niet anders zeggen dan dat ik ontzettend trots ben op alle competitieroeiers, top!