DB4+ 'Caramba' wint NOOC Openingstoernooi

28 maart 2010 - door Marthe - 13 reacties

Afgelopen weekend vond in Hilvarenbeek het NOOC Openingstoernooi plaats. Deze wedstrijd die traditioneel de opening van het roeiseizoen betekent voor de C4+en en B4+en, werd door twee van onze C4+en bezocht, en alle drie de DB4+en.

Voor de C4+en betekende deze allereerste wedstrijd een spannende, en met het feest zaterdagavond en op zondagochtend om 9.00 de eerste 500 meter vooral ook een zware dag. Van de C4+en mocht vanmorgen als eerste de HTopC4+ 'Cojones' met Martijn Knap, Jan Willem, Maxime en Jens de Bruijn, gestuurd door Marleen en gecoacht door Jocelyn en Barbara, het water op. In een tijd van 1.54 voeren zij binnen hun poule de snelste tijd. 's Middags zorgde een 1.56 ervoor dat ze binnen hun poule eerste stonden, dit betekende dat zij de A-finale mochten starten. De finale was ontzettend spannend, er was weinig verschil tussen de vier ploegen en terwijl Cojones tot 50 meter voor de finish eerste lag, konden zij dit niet vasthouden tot het einde waardoor Laga de jongens voorbij ging. Jammer, maar niet getreurd want de tijden die ze hebben gevaren zijn zeker goed voor een promotie naar een van de twee eerste poules. Goed gedaan!

De DC4+ 'Calypso' met Mare, Wendy, Rosanne, Milou en Josine gecoacht door Jeffrey kwamen goed mee. Hun tijden waren goed voor de middenmoot, helaas hebben ze na twee├źnhalf uur wachten geen finale kunnen starten. Door problemen met het opnemen van de tijden werd er alleen een A-finale gevaren waar deze meiden helaas niet bij zaten.

De B4+en hadden wat te laten zien. Twee ploegen hebben de hele winter veel getraind, het was dus spannend hoe zij ten opzichte van de rest van de B4+en het zouden doen. Bij de eerste 500 meter 's ochtends werd er door beide ploegen goed gevaren. 'Caramba' met Maaike Droogers, Laurien, Sabrina en Stephany, gestuurd door Suzanne en gecoacht door Rommert en Laura had een zeer goede tijd: 2.02 en stonden hiermee eerste. '90MIJL' met Ilona, Judith, Marique en Mirjam, gecoacht door Freerk en met als invalstuur onze barcommissaris deed het ook goed, zij stonden na de eerste 500 meter 5e. Pure competitieploeg 'Monrow' met dit keer Anne, Britt, Margriet de Groot, Dana en Carry startte alleen in de middag. Het feest was hun iets te zwaar gevallen en zij zetten hun kansen in op de 500 meter in de middag. Het roeien zag er best ok uit, maar wat vooral duidelijk is, is dat deze meiden van feesten houden!

Bij de tweede keer 500 meter in de middag zou de gemiddelde tijd zorgen voor de eerste puntenverdeling voor de bokaal. Echter, door problemen met tijdwaarneming is was tot een paar dagen na de wedstrijd onbekend of B4+ 'Caramba' ook echt eerste was geworden. Dinsdagmiddag kwam het verlossende telefoontje van de wedstrijdleiding: ze hebben gemiddeld de beste tijden gevaren en gaan aan top in de bokaal. Meiden, gefeliciteerd!