Dames beginnelingen zegevieren op de Varsity in een nieuw Okeanos-record!

9 april 2008 - door jorien - 2 reacties

Zondag was het dan eindelijk zo ver, de start van het 2k-seizoen! Nog niet alle ploegen durfden de golven op het Amsterdam-Rijnkanaal aan, maar er werden desondanks weer een aantal mooie resultaten behaald!
Kristel, Menje, Lea en Annerien met als stuur Danielle wisten na de winterwedstrijden dat zij de grote favoriet waren voor de overwinning op de Varsity. Maar het is en blijft de Varsity, en dat wil zoveel zeggen als; je weet het maar nooit!
Echter vanaf de start was het al meteen duidelijk, deze meiden waren maar voor één ding naar Houten gekomen en dat is dat blik. Er was niets spannends aan de race en de concurrentie kwam dan ook allemaal huilend over de finish terwijl onze dames al onder de douche stonden. Dit alles in een nieuw Okeanos beginnelingenrecord van 7:39:59!
Eerder op de dag waren er al wat ploegen gestart die in de voorwedstrijd een plekje voor de finale moesten bemachtigen. De Oude Vier, met daarin Thijs, Erik, Willem Jan, Frederik en stuur Ae-Ri ging als eerste over de baan en wist met een wat rommelige race de finale te behalen. Duidelijk was dat er voor de finale nog het één en ander moest gebeuren, en gelukkig waren de ouders van oud-Oude-Vier-coryfee Tim Koetsier bereid gevonden om onze jongens te huisvesten tijdens de lunch. De finale was andere koek. Met een twijfelachtige start, en de binnenbaan op de 3km was het voor deze jongens moeilijk om bij elkaar te komen. Toen een ploeg van een niet nader te noemen vereniging aan de Amstel ons afsneed (waarvoor later ook terecht gediskwalificeerd), waardoor de Oude Vier in het vuile water terecht kwam wist de concurrentie afstand te nemen, en was de kans op de overwinning zo goed als bekeken. Ze hebben gevochten voor wat ze waard waren en wisten uiteindelijk op een nette vierde plek te eindigen.
Okeanos wint de 126e Varsity, waarvoor hulde!
De eerstejaars dames lieten zien dat de tweede plek op de heineken en de vierde plek op de head zeker geen toeval waren. Ze wisten in de voorwedstrijd op machtige wijze de concurrentie af te troeven. In de finale lag het allemaal een stuk dichter bij elkaar en maakten de meiden het op het laatste stuk nog behoorlijk spannend. De eindsprint liet wellicht iets te wensen over, maar op de Boekel de Neree Regatta zullen de dames een thuiswedstrijd hebben en wil ik nu al iedereen oproepen de EJD naar de overwinning te komen schreeuwen!
Alle perikelen bij EJL hebben toch hun tol ge-eist. In een veld waarin de nummers 1 tot en met 11 zo dicht bij elkaar zitten, moet je altijd op het scherpst van de snede kunnen presteren. Het was al in de voorwedstrijd erg spannend en de concurrentie trok helaas aan het langste eind, waardoor EJL niet meer hoefde te starten in de finale. Het roeien was agressief, maar niet collectief en daardoor kwam EJL uiteindelijk als vierde over de finish, wat dus niet genoeg was voor een finaleplek.
Eerstejaars zwaar was ook nog niet helemaal voorbereid op de korte(re) afstand. De jongens kwamen maar traag uit de start en de achterstand op de concurrentie was toen al niet meer goed te maken. Ook hier leek het een beetje een gebrek aan collectiviteit, maar op de BdN Regatta zijn er weer nieuwe kansen!
De Overgangs-4+ met Kelly, Lotte, Karen, Ilse en stuur Kathalijne trof in een directe finale grote concurrent Skadi. Het roeien was al een stuk constanter en collectiever dan op de winterwedstrijden en de meiden wisten een mooie strijd te leveren met de Rotterdamse dames. Uiteindelijk bleek op de finish dat Skadi aan het langste eind trok, maar er zit een stijgende lijn in en deze zal op de BdN Regatta voor mooie resultaten gaan zorgen!

19 en 20 april zal op de Bosbaan de officiële aftrap van het 2km-seizoen zijn op de Boekel de Nerée Regatta, dit is tevens het NK voor kleine nummers. T.z.t. zal er een tijdschema op de site verschijnen, maar houd allen uw agenda vrij om te helpen met broodjes smeren, aan te moedigen en te genieten van de prachtige roeiprestaties van onze toppers!