Competitie Coach Cursus CCC

5 januari 2009 - door anneliesdewit - 7 reacties

Competitiecoaches, roeiers, potentiele coaches, geïnteresseerden; iedereen is uitgenodigd bij de Competitie Coach Cursus. Didactiek, Techniek, trainingsopbouw, fysiologie, communicatie roeier - coach, verschillende trainingsvormen (ont) spanning... zijn onderwerpen die voorbijkomen.

De eerste avond is donderdag 15 januari. Om 20.00 zal deze avond van start gaan onder leiding van Martijn van Rossum. Het thema van deze avond is de techniek van het roeien. Hierbij komt naar voren hoe je fouten kan oplossen door middel van een betere techniek, hoe de roeihaal stap voor stap in elkaar zit, en welke oefeningen je kunt gebruiken om de techniek te verbeteren.
De tweede avond is donderdag 29 januari. Ook deze avond begint om 20.00. Leendert Ullersma zal de didactiek van het roeien toelichten. Met onderwerpen als communicatie tussen coach en roeier, het geven van feedback en een positieve benadering.
De laatste avond is op donderdag 5 februari. Jochem Niezen zal samen met Pier Zeilstra deze avond verzorgen, met als thema de fysiologie van het roeien. Trainingschema's zullen de revue passeren, maar ook hoe je een training opbouwt, en verschillende trainingsvormen komen aan bod. Deze avond zal afgesloten worden met een vragen / feedback rondje.

Van competitiecoaches wordt verwacht dat zij alle drie de avonden aanwezig zullen zijn. Voor roeiers zal dit een zeer leerzame (en natuurlijk leuke) avondbesteding zijn.

Geef je nu op via Okeanos Events.