Commissies van Okeanos: Het Okeanos Talentcenter

25 maart 2019 - door ClaartjeO - 0 reacties

Elke week vertelt een andere commissie wat zij voor Okeanos betekenen. Deze week het woord aan het Okeanos Talentcenter.

"Hoi! Wij zijn het OT en dat staat voor Okeanos Talentcenter. Wij zijn pas een commissie binnen Okeanos sinds 2017 dus jullie zitten vast met heel veel vragen over wat wij nu precies doen. En daar willen we vandaag verandering in brengen!

Wij hebben de missie om vanuit Nederland, maar vooral vanuit Okeanos, nóg meer concurrentie te bieden aan de (internationale) roeiwereld. Dit doen we door zoveel mogelijk scholieren met fysieke aanleg voor roeien te introduceren in de roeisport vóórdat ze gaan studeren. Om dat te bereiken gaan wij ieder jaar naar een tiental scholen in Amsterdam en Amstelveen om alle eindexamenkandidaten een roeitest te laten doen! Degenen die goed scoren op deze test nodigen we vervolgens uit op de kick-off dag. Op de kick-off gaat het talententraject van start. Op deze dag voeren we een kort gesprekje met de talenten, maken ze hun eerste halen in de C4+, maken ze kennis met elkaar en spreekt een aantal inspirerende toproeiers hen toe. Dit jaar hebben we een supergoede score en doet iedereen die op de kick-off was mee aan het traject. Dat houdt in dat er nu elke week 16 toekomstige wedstrijdroeiers van Okeanos kettlebellen in het Oosterpark met Aäron. Dit is met name belangrijk voor ze om sterker te worden en meer coördinatie over hun lichaam te krijgen, wat ze als ze later in het traject in de roeiboot stappen enorm gaat helpen. Rond de examens geven we de talenten rust zodat ze zich voor de volle 100% kunnen focussen op het halen van de eindexamens. Daarna gaan we in juli weer beginnen met 4 keer per week roeien op de Bosbaan. Dan gaat het echt beginnen en zo worden ze opgeleid om in november met voorsprong aan de selecties voor de eerstejaarsboten deel te nemen.

Wij vinden het heel tof om elk jaar weer een groep gemotiveerde eindexamenscholieren te vinden, begeleiden, voor hen alles mogelijk te maken, om van dichtbij hun groei mee te maken, om ze vervolgens ‘over te dragen’ aan de wedstrijdselecties en om ze vervolgens in een van de eerstejaarsboten terug te zien! En het mooie is, wij zijn op zoek naar versterking! Vind jij het leuk om met enthousiaste roeiers bezig te zijn, ben je organisatorisch ingesteld en denk je genoeg geduld te hebben om met scholieren te communiceren? Voel je vrij om een mailtje te sturen naar info@okeanostalentcenter.nl en wie weet zien we je binnenkort!
Liefs van het Okeanos Talentcenter"

Categorie: