Collecte Fonds Gehandicaptensport

27 maart 2009 - door maartenakker - 0 reacties

Heb je je wel eens ingedacht over hoe het zou zijn als je niet in staat was om te roeien, omdat dit lichamelijk of geestelijk niet haalbaar is? Voor duizenden Nederlanders is dit geen nare droom, maar de bittere werkelijkheid.
Okeanos helpt!

Als je hele leven uit topprestaties bestaat, kun je wel wat sponsors gebruiken.
Fonds Gehandicaptensport financiert jaarlijks honderden projecten om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Het Fonds stelt subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk, voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisering van specifieke bouwtechnische aanpassingen. Ook innovatieve projecten met als doel promotie of stimulering van sport voor mensen met een handicap komen voor een financiële bijdrage in aanmerking.
Fonds Gehandicaptensport steunt zowel sporters met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap als sporters met een verstandelijke handicap. Maar ook sporters met een chronische aandoening. Om gehandicaptensport te stimuleren en gehandicapte sporters in staat te stellen te sporten, kan er bij Fonds Gehandicaptensport een financiële bijdrage worden aangevraagd. Een bijdrage wordt beschikbaar gesteld aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk. De aanvraag wordt getoetst aan de geldende voorwaarden.

Okeanos Collecte
Ook R.S.V.U. Okeanos ziet de waarde in van het stimuleren van de zogenaamde G-sport. In 2009 zullen wij dit dan ook voornamelijk doen door deel te nemen in de landelijke collecteweek voor het fonds gehandicaptensport. Verder wordt gekeken naar mindervalidenvelden op het OCT.
Lid van verdienste Rick Verbree, voor velen van jullie bekend als onze outdoor trainer, stuurt vanuit het Fonds gehandicaptensport de collecte aan.
Overigens is het ook interessant om te weten dat oud-lid Tom Sieverding als bondscoach van de paralympische roeiploeg aan de paralympische spelen te Bejing heeft deelgenomen.

Maandag 30 en dinsdag 31 maart zullen verschillende Okeanieden buitenveldert en Amsterdam Zuid in gaan, om een groot bedrag op te halen voor het fonds. Er wordt gewerkt in ploegverband, waarbij voor de ploeg die het grootste geldbedrag ophaalt, een prijs besschikbaar is gesteld.

Er zijn al veel Okeanieden die zich kunnen vinden in deze collecte en hebben toegezegd te helpen collecteren. Heb je ook interesse alleen of met je ploeg mee te lopen, neem dan contact op met Maarten, via 06-42313369 of praeses@okeanos.nl