'Caramba' blikt op Carpit Noctem

25 april 2010 - door Marthe - 4 reacties

Terwijl alle wedstrijdroeiers hun kunsten op de bosbaan vertoonden, roeiden een aantal van onze ouderejaars competitieroeiers op de Amstel de Husk Carpit Noctem. En zeker niet onverdienstelijk.

In de warme middagzon verzamelden onze DCl4* (Melanie, Inger, Barbara, Cuny, Hiltsje), de DCl2x (Iris en Lisa), en twee van onze DErvB4+en (Caramba en 90MIJL) zich achter de Rozenoordbrug. Vanaf hier een 2500 meter richting Nereus en gelijk daarna een 250 deed denken aan de Heineken roeivierkamp een maand geleden.

Binnen een kwartier van elkaar schoten onze ploegen onder de brug door. De DCl4* liet weer eens zien wat ze waard waren en finishten de 2500 meter meer dan een minuut voor de nummer twee. Ook de 250 meter roeiden zij voortreffelijk. Iris en Lisa haalden binnen een paar honderd meter Triton in, handelden met wat golven toen er een sloep in voorbij vaarde, en na ook de 250 meter geroeid te hebben stonden zij derde. Onze B4+en deden het erg goed. Voor hun was een wedstrijd op de Amstel tot nu toe onbekend, en dus zeker voor de onervaren stuur van Caramba erg spannend. Maar ze deden het erg goed.

Met de tijden die gevaren waren mochten alle ploegen door naar de kwartfinales waarbij een knock-out systeem met steeds roeien over 250 meter zou bepalen wie de uiteindelijke winnaar werd. Onze B4+en startten in deze ronde tegen elkaar. Tot 200 meter lagen ze zij aan zij. Vol spanning keken hun coaches, bestuursleden en andere geïnteresseerden wie er als eerste zouden finishen. Uiteindelijk was dit Caramba en 90MIJL moest helaas terug naar Willem III. De 4* en de 2x plaatsten zich meteen voor de halve finales. In de halve finale werden Iris en Lisa jammer genoeg uitgeschakeld. Voor de finale plaatsten Caramba en de 4* zich wel. In de finale moest de 4* het helaas afleggen tegen Orca, maar Caramba maakte het erg spannend maar won!

Voor de bokalen staat elke van deze ploegen in de top. Ontzettend goed. Komende zaterdag de SRG waar onze B4+en weer zullen uitblinken. De week erna het OCT waar iedereen in een serieus, dan wel minder serieus nummer start en natuurlijk de hele dag meehelpt.