Caitlin van Essen kandidaat-Praeses 2016-2017

22 april 2016 - door WillemWijgergangs - 0 reacties

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd van gaan komt voor ons als bestuur natuurlijk steeds dichterbij. Maar ik ben heel blij dat die tijd nog niet is aangebroken en ik nog ruim vier maanden op mijn comfortabele Praesesstoel mag zitten. Er moet echter wel rekening mee worden gehouden dat die stoel ook gevuld is vanaf september, er zal een opvolger moeten komen.

Leden werden al ongeduldig: ‘Wanneer wordt de nieuwe Praeses bekend? De Varsity is al geweest!’ Ik heb deze tekst meerdere malen gehoord in de afgelopen weken. Maar iets later dan de Varsity is het dan alsnog bekend: we hebben een kandidaat-Praeses!

Dinsdag 5 april was de avond van de vraagactie. De vraagactie liep niet geheel vlekkeloos, dit begint inmiddels een traditie te worden bij het vragen van een nieuwe Praeses geloof ik, maar met wat moeite is het toch gelukt om Caitlin naar een pittoreske plek in het Amsterdamse Bos te krijgen. En daar kwam ze tegenover ons te staan.

Op deze pittoreske plek stelde ik haar de vraag of ze volgend jaar de vereniging zou willen leiden. Verrast en overdonderd, dat zijn denk ik de woorden die Caitlin het beste omschrijven direct nadat ik haar de vraag stelde. Ze verwachtte de vraag vanuit de Wedstrijdcommissaris en niet vanuit de Praeses. Het was dan ook niet zo gek dat ze er nog even over na moest denken. 

Vrijdagavond, drie dagen later, tijdens de Varsityloting kreeg ik het verlossende telefoontje: Caitlin wordt mijn opvolgster!

Voordat Caitlin in Herfst’11 lid werd bij Okeanos roeide ze als junior bij Tromp. Ze roeide voor Okeanos in EJD’14 en werd beginneling-af op de Martini. Vorig seizoen  roeide ze met MGD in de 4-. Begin dit jaar maakte ze een klein uitstapje naar de skiff en niet geheel onverdienstelijk: blik op de Asopos Najaars. Na een paar maanden in het buitenland te hebben verbleven zal ze de rest van dit seizoen voortzetten in de 4-. Naast al het roeien zet Caitlin zich ook al jaren fanatiek in voor de Juniorencommissie.

Met de nodige kennis van de roeiwereld en de opgedane kennis binnen de vereniging ben ik er van overtuigd dat Caitlin de functie van Praeses met verve zal vervullen. Via deze weg wil ik Caitlin heel veel succes en plezier wensen met de allermooiste functie die er is! 

Categorie: