C4en en B4en op SRG

2 mei 2010 - door Marthe - 0 reacties

Afgelopen zaterdag vertrokken onze C4en en B4en naar het hoge Noorden om daar de SRG te roeien. Regen, wind en kou werden op de windbaan in Harkstede getrotseerd.

Om 11.00 startten eerst onze DC4+ Calypso. In een samenstelling waarmee ze nog niet vaak geroeid hadden hadden zij het in de voorwedstrijd moeilijk. HC4+ Cojones lag na de start twee bootlengtes voor op het veld, om halverwege in te zakken maar met een flinke eindsprint haalden zij nog net Laga2 in zodat ze in de voorwedstrijd als eerste eindigden.

De B4+en waren weer alle drie vertegenwoordigd. Na wat gedoe door riggers die vergeten waren en bankjes die in een auto zaten die nog onderweg was, kwam het erop neer dat er een boot van ons was, terwijl alle drie de ploegen door vertraging in een heat moesten starten! Gelukkig konden er B4en van Skadi en Nereus geleend worden, en konden Monrow, 90MIJL en Caramba tegelijk het water op. In de voorwedstrijd betekende dit respectievelijk 5e, 3e, en 1e plaats.

Een paar fikse regenbuien later was het tijd voor de finales. Monrow was naar huis, 90MIJL startte in de B-finale en Caramba moest zich in de A-finale bewijzen. In de B-finale deed 90MIJL het erg goed, ze behaalden hier een tweede plek. Caramba moest in Asopos en Gyas helaas hun meerdere erkennen, en werden in de A-finale 3e.

Calypso ging in de C-finale van poule 4 in een andere samenstelling heel goed. Ze bleven de rest voor en eindigden hier als eerste. Dit betekent waarschijnlijk dat ze gewoon in poule 4 blijven. Over twee weken de PEiL, laat zien dat je het kan en op naar poule 3.

De mannen van de TopC4 Cojones gingen voor de winst. Gedesillusioneerd werden zij achter Nereus1, Laga1 en Gyas helaas 4e. Echter, tussen de eerste vier ploegen zat slechts 1.4 seconden, nog net iets harder trainen en jullie liggen er op de PEiL voor.

Op naar het OCT waar de kansen weer heel anders liggen!