Brons voor Heleen op World Cup III in Luzern! Mechiel en Roel vierde

13 juli 2013 - door Suzanne - 0 reacties

Heleen Boers heeft vandaag brons behaald op de World Cup in Luzern! Met de W4- roeide ze vandaag al finale en behaalde daar de derde plaats, een mooie prestatie!

Mechiel in de M4- werden eerste in hun voorwedstrijd en in hun halve finale. In de finale zouden ze vooral moeten strijden tegen favoriet Australie die op de Olympische spelen zilver wonnen en de Amerikanen die tot dan toe steeds snellere tijden in hun voorwedstrijd en halve finale hadden gezet. Italie liet de afgelopen dagen zien ook in vorm te zijn. Een spannende strijd om het podium dus. Helaas belandden de Europees Kampioenen met hun vierde plaats net naast het podium. 

Waar de kenners dachten dat een finaleplaats voor Roel al een zeer lastige opgaaf zou zijn en een zesde plaats een prima prestatie, liet Roel zien nog meer in huis te hebben. Hij behaalde een mooie vierde plaats!

 

***************************************************************************************

Vandaag is de World Cup III op de Rotsee in Luzern van start gegaan. Hier zijn ook drie Okeaniden aanwezig: Roel, Mechiel en Heleen.

Twee weken geleden won Roel nog de Holland Beker en nu mocht hij dus alweer aan de start verschijnen in Luzern. Hij werd tweede in de voorwedstrijd achter Synek en is daarmee door naar de halve finale. 

Europees Kampioen Mechiel roeide in de M4- naar de eerste plaats in de voorwedstrijd met de op-een-na-beste tijd. Ook zij plaatsten zich dus voor de halve finale van morgen.

Heleen had vandaag wegens te weinig inschrijvingen geen echte voorwedstrijd maar een preliminary race. Hier behaalde zij de derde plaats. Aankomende zondag zal Heleen met haar ploeg de A-finale varen. 

Categorie: