Braas schrijft geschiedenis

4 april 2010 - door Maartenb - 11 reacties

Roel Braas heeft de Skiffhead gewonnen. Nadat hij vorig jaar al Nederlands Kampioen op 2km werd en het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien won, is hij nu ook kampioen van de Amstel in de skiff nadat hij twee weken terug die titel al veroverde in de acht. Naast Roel won ook Kristel Kooij, in het dames beginnelingen veld.

Roel ging als eerste van start in zijn blok. Zelfs Frans Göbel moedigde Roel aan en hielp hem met sturen. Hij was vandaag heer en meester op de Amstel. Er was geen tegenstand die in de buurt kwam van Roel. Hij eindigde in een tijd van 28:58.93, een halve minuut sneller dan de nummer 2. Daarmee is hij de eerste (mannelijke) Okeanied die de Skiffhead weet te winnen!

Kristel haar eerste optreden is meteen succesvol, zij wint het dames beginnelingen veld. Mede dankzij haar strakke stuurkunsten mag zij zich na 7,5km de beste noemen in het dames beginnelingen veld.

Lotte Terwindt ging goed van start en haar coach was tevreden. De hele race lag er alleen een buitenlandse dame voor haar, die op geen enkele manier week voor Lotte. Helaas krijgt Lotte na protest geen snellere tijd en eindigde zij op de tweede plek. Een zeer geslaagde Skiffhead met twee blikken uit de drie starts!

Op de tweehead startten de twee clubdubbeltwee's. Lotte & Lenneke en Iris & Lisa streden op het bochtige parcours om de overwinning. Winnen kan echter niet altijd, en het DCl2* veld is met vele oud-wedstrijdroeiers toch net iets te zwaar om de winst of top-5 mee te pakken. In 31.12 werden Iris & Lisa 10e, Lotte & Lenneke kwamen hier met 31.27 als 11e achteraan. Het feit dat voor de laatste ploeg protest aangetekend is tegen Nereus, die het idee van wijken voor een oplopende ploeg op een ietwat vreemde manier opvatten, zal hier weinig meer aan veranderen.

Links
Skiffheadsite verslag
Verslag NLroei

Foto's
Merijn Soeters
Jan-Edwin