Botendoop CoCo - Onderlinge wedstrijden

13 mei 2016 - door RosaVanBaal - 0 reacties

Gisteren is de CoCo gedoopt door Sabrina Chettouf. Hieronder kunt u het verhaal vinden wat behoort bij de botendoop van de CoCo. Tevens vindt u onderaan de uitslagen van de onderlinge wedstrijden, waar in de Grande Finale het bestuur heeft gewonnen in de CoCo. 

Waarde Okeaniden, lieve leden,

Allereerst een ontzettend grote eer dat ik hier mag staan om deze gloednieuwe C4+, die mede door het Schiphol fonds en Wind ’15 gerealiseerd is, mag dopen. Wijgergangs ’16 en in het bijzonder Rosa, bedankt!
 

Niet iedereen hier zal mij en mijn achtergrond bij Okeanos kennen. Op dit moment coach ik met veel plezier de EJLD van Okeanos, wat voor eenieder en mijzelf tot vorig jaar een grote verrassing was. Diep van binnen ligt mijn hart namelijk toch wel bij het competitieroeien. In herfst 2008 kwam ik als eerstejaars student binnen bij Okeanos. Het roeien vond ik niet super leuk, maar de introductie periode leek me wel gezellig. Na deze periode en het legendarische introweekend was ik uiteraard helemaal verkocht en zo sta ik 8 jaar later hier. Het roeien bleek ik toch ook wel erg leuk te vinden en zo werden het trainen door de jaren heen steeds fanatieker en serieuzer. Van C4+, naar B4+, naar club8+, naar dubbel twee, naar dubbel vieren. Ook al vond ik het fanatieker roeien (en een wat minder zware boot) toch wel echt een stuk leuker, ik ben erg blij dat ik een jaar in de C4+ heb meegemaakt. Ik denk dat vele met mij kunnen spreken dat een jaar in de C4+ redelijk onvergetelijk is en dat je zoiets niet snel nog eens mee zal maken. Werkelijk het hele land door voor de meest bizarre wedstrijden met o.a. een keerboei, een feest met string waardoor je tot midden in de nacht op mannen hun nek aan het klimmen bent, kotsen terwijl je 2 uur later je boot moet opriggeren om de voorwedstrijd te starten, dansen in de draaibar, zodat je hopelijk wat minder van Harkstede zal onthouden en ga zo maar door.

Het competitieroeien is in de jaren dat ik lid ben bij Okeanos echt onwijs gegroeid. Van 3 dames en 1 heren ploeg in mijn eerste jaar, zitten we nu bij de 10 dames en 4 heren ploegen!! Precies halverwege mijn Okeanos carrière had ik de eer om in het bestuur Bergshoeff ’12 de gaafste functie in te nemen: Toer- en Competitiecommissaris. Dit kan ik zonder enige twijfel de mooiste kers op mijn competitie carrière bij Okeanos noemen. Vele hoogtepunten heeft dit jaar gekend, maar een daarvan was zeker de komst van de allereerste plastic C4+ in de Okeanos geschiedenis. Deze boot stond al een aantal jaar in de vlootplanning, maar toch was er vaak wel weer een skiff of zware twee die op dat moment prioriteit had. Samen met mijn mede compo-bestuurslid mej. Peeters hebben wij flink gestreden voor deze boot en uiteindelijk is deze er voor de start van het seizoen nog gekomen. De afgelopen jaren hebben laten zien dat de competitieroeiers deze boot echt verdienen; het plezier in het roeien is gebleven, maar de professionaliteit is gestegen. Okeanos doet sindsdien altijd mee in de top van het veld, wat zeker nog eens benoemd mag worden.

Vele mensen hebben zich ingezet voor deze stijgende lijn, maar elk jaar is er toch wel één persoon die zich met zijn of haar hele hart en ziel in zet voor het competitie roeien bij Okeanos: de Competitie Commissaris.  Deze boot wil ik dan ook opdragen aan alle composarissen uit het verleden en aan alle die nog gaan komen. Daarom doop ik u CoCo, tot deze vrolijke bijnaam, en wens u een behouden vaart en veel roeiplezier.

 

Categorie: