Botendoop 8+ & Skiff

11 januari 2017 - door ReiniervD - 0 reacties

Afgelopen zondag 8 januari is het jaar meteen goed gestart met het dopen van twee prachtige nieuwe Okeanos-boten. De nieuwe 8+ die Oud-Okeanos heeft mogelijk gemaakt werd als eerste gedoopt. De doper die daarvoor was aangewezen is oud-praeses en oprichter van Oud-Okeanos: Wiets Lysen.

De doop ging over het ondernemerschap van Okeanos en hoe je een bar in kan zetten tijdens een WK om alle journalisten die daar komen te paaien. Wiets moedigt alle leden aan ondernemend te zijn en alles uit Okeanos te halen wat mogelijk is. Verder benadrukte hij natuurlijk de rol en het belang van onze oud-ledenvereniging Oud-Okeanos. Deze is opgezet om drie rollen te vervullen. Als eerste is er heel veel kennis die oud-leden hebben en van belang kan zijn voor Okeanos. Als tweede hebben oud-leden een netwerk opgebouwd dat ingezet kan worden om Okeanos te ondersteunen. En als laatste kan Okeanos financieel gesteund worden door Oud-Okeanos. Zo zal het de lezer niet verbazen dat wij sinds kort een zware 8+ rijker zijn genaamd:     Oud-Okeanos. Daarvoor zijn wij Oud-Okeanos en haar leden zeer dankbaar.

Wiets bracht ook nog meerdere attributen mee om zijn verhaal kracht bij te zetten. Zo is Okeanos een krantenbericht uit 1989 rijker dat de overwinning van een Okeanos 8, met Nico Rienks als slag op de Heineken roeivierkamp beschrijft. Verder bracht Wiets een prachtig afstandsbord mee dat vroeger op de 2005 meter heeft gestaan. Naar verluid heeft hij deze jarenlang als kapstok gebruikt.

De tweede doop van de avond werd verzorgd door Nico Rienks. Hij vertelde dat een skiff een heel speciaal nummer is om in te starten, en misschien nog wel specialer om in te winnen. In een 8+ of 4 is kan je een mooie overwinning behalen, maar op een Hollandbeker of andere grote wedstrijd in je eentje de snelste zijn is natuurlijk het allermooiste. De naam: Euvurie, is dan ook een combinatie van het gevoel dat je hebt als je met een skiff de finish over komt en de Universiteit die zo veel voor het roeien van Okeaniden en Nico Rienks in het speciaal betekend heeft. Heel ‘Silvia’ beter bekend als ‘Project 2020’ was aanwezig om de doop mee te maken. Binnenkort zal namelijk Benita de Man (2020-roeister en coach van EJL’17) de eer krijgen om de eerste wedstrijd in de EuVUrie te starten.

Kortom, Okeanos is twee prachtige boten rijker en nu is het tijd om met dit nieuwe materiaal blikken binnen te halen.

Categorie: