Bokaal voor DCl4* op Competitie Slotwedstrijden

20 juni 2010 - door Marthe - 4 reacties

Afgelopen zaterdag was voor de competitieroeiers de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen, de Orca Competitie Slot.
Er werd dit weekend helaas niet geblikt, maar wel heel goed geroeid door meerdere ploegen. De DCl4* moest in de A-finale de Amstel voor zich laten, maar haalde wel de bokaal binnen. De heren van de TopC4+ startte toch maar mooi de A-finale van het NSK, wat betekent dat ze zo’n 100 andere HC4+en achter zich hebben gelaten. Twee DErvB4+en werden derde en vierde in de A-finale, 1 DCl2x in de A-finale en Lotte vN roeide naar een tweede plek in het DErv1x veld.

Als eersten verzamelden zaterdagochtend de 2xen zich bij start. Na een half uurtje in kou en regen te hebben gewacht ‘op de techniek’ konden zij starten. Achter een sterke Proteusploeg werden Iris en Lisa in deze voorwedstrijd tweede genoeg voor de finale, Lotte en Lenneke hadden jammer genoeg problemen met hun boot en eindigden niet hoog genoeg om door te gaan naar de finale. In de finale moesten Iris en Lisa het helaas afleggen tegen de andere ploegen. De DCl2x is een moeilijk veld waar vele burgerverenigingen en oud-wedstrijdroeiers aan meedoen. Des te knapper de manier waarop onze ploegen zich hierin gehandhaafd hebben.

Snel na de voorwedstrijd van de 2xen waren de twee DErvB4+en aan de beurt. Caramba werd met gemak eerste, 90MIJL na harde aanmoedigingen van coaches en bestuur derde waarmee beide ploegen door mochten naar de Afinale. In de finale verschenen uiteraard ook weer Gyas en Asopos aan de start. Caramba is goed en was het afgelopen seizoen met hun in de strijd voor de bokaal, helaas waren Gyas en Asopos te sterk; Caramba eindigde als derde. 90MIJL had een wisselend seizoen. Eindigden ze soms in de top, een andere keer waren ze in de voorwedstrijd al uitgeschakeld. Op de Slot mochten ze door hun derde plek in de voorwedstrijd echter door naar de Afinale, sowieso al een overwinning. In de finale kwamen ze na Caramba als 4e over de finish. De meiden waren erg blij, ‘Een overwinning op onszelf’ waren de woorden die zij spraken.

De DCl4* plaatste zich in de voorwedstrijd eveneens voor de Afinale. Hier lagen lange tijd alle ploegen dicht bij elkaar, helaas waren de meiden van De Amstel een seconde te snel en werd er door de meiden van Double Chicks met de tijd van 7.49.77 niet geblikt. Wel haalden zij de Bokaal der Clubquadrupples binnen, een erg goede prestatie van Kim, Cuny, Melanie, Barbara en Hiltsje. Goed gedaan.

Tussendoor waren de LenteC4+en aan de beurt. De HLenteC4+ startte jammer genoeg niet, maar de dames waren wel van de partij. Op hun eerste wedstrijd mochten ze over 500 meter laten zien wat ze konden. De meiden werden 4e van de 6. Best goed als je pas zo kort roeit. Op de NSRF Slotwedstrijden zal een deel van de lenteleden zich laten zien in de Talenten8.

In de DErv1x keken Lotte vN en Inger wat ze konden. Inger kwam vlug uit de starten lag de eerste tweehonderd meter voor op het veld. Lotte startte een stuk rustiger maar schoof langzaam op richting Argo die vooraan roeide. Uiteindelijk eindigde Inger achteraan en Lotte op een mooie tweede plek.

De heren van de TopC4+ waren erg zenuwachtig. Voor het eerste sinds vele jaren waren zij de eerste ploeg die de finale van het NSK mocht roeien, het Nationaal Studenten Kampioenschap. Alle eerstejaars C4+tjes starten vanaf het NOOC openingstoernooi in verschillende poules tegen elkaar. Na een viertal wedstrijden valt de helft af, na de vijfde wedstrijd nog eens de helft. Voor 24 heren C4+ ploegen was de Orca Slot de bepalende wedstrijd. Na de 500 meter ‘s ochtends mochten de mannen door naar nog een 500 meter. Hier werden ze tweede en daarmee plaatsten ze zich voor de ‘echte’ finale van het NSK, als allerlaatste nummer waar iedereen naar keek. Uiteindelijk werd met een snelle tijd van 7.42.38 een vijfde plek behaald. Een absoluut heel goede plaats. En hoewel ze dit jaar niet hebben geblikt zal dat volgend jaar, in wat voor ploeg dan ook, zeker wel gebeuren.

De meiden van OnervC4+ ploeg De Tanker startten dit weekend helaas niet. Zij hebben dit seizsoen te maken gehad met blessures en afhakende ploeggenoten waardoor ze jammer genoeg weinig wedstrijden hebben kunnen starten. Volgend jaar een nieuwe ploeg Juliette, Emma en Cathalijne! Ook de dames van Calypso waren er niet bij. Zij hadden tot nu toe wel alle wedstrijden van de C4+bokaal gestart maar waren op de halve finale in Enschede niet goed genoeg en mochten geen NSK-finale starten. Verder waren ook de meiden van Athena op de wedstrijd niet aanwezig. Zij hebben het afgelopen jaar DErvC4+ geroeid, volgend jaar B4+? Als laatste was ook DErvB4+ ploeg Monrow er niet.

Dan nog een lofwoord voor alle coaches die zich het afgelopen seizoen voor onze competitieroeiers hebben ingezet. Jullie zijn samen met de roeiers de basis van de resultaten van afgelopen seizoen. Van thuis op de Bosbaan tot kanaaltje in een provincieplaats, van hagel op je hoofd tot oogverblindende zon, van overwinningen tot een verlies: jullie waren er en waren top! Jesper (4*) Cornel, Gil, Joost, Alexander (Lotte&Lenneke), Mark K. en Inger (Iris&Lisa), Freerk en Bart R. (90MIJL), Rommert en Laura (Caramba), Peter (Monrow), Menno (Athena), Jeffrey (Calypso), Bart K. (De Tanker), Jocelyn en Barbara (Cojones) hartelijk bedankt en hopelijk volgend jaar weer!

Het was een mooi seizoen. Een aantal prestaties bieden goede kansen voor de wedstrijdselecties en ouderejaars ploegen van volgend jaar. Tot dan!

De standen voor de bokaal zijn nog niet allemaal bekend, zodra deze er zijn volgt een update van het bericht.