Boegbeeldig voorbeeldig op Orcacompetitieslotwedstrijden

2 juli 2008 - door corne - 0 reacties

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Tijdens de Orcacompetitieslotwedstrijden was er volop strijd voor de laatste prijzen van het seizoen. Naast de gebruikelijk startende ploegen, kregen de lenteleden dit keer ook volop de kans om zich van hun beste kant te laten zien.

Zo gingen enkele lentedames wel drie keer de baan over, waarvan één keer 2 km in een C4+ (redelijk uniek na zo'n korte trainingsperiode). De concurrentie had echter veel meer ervaring en dus was het al redelijk knap dat ze bijna heel de wedstrijd in het veld bleven liggen. Dat werd duidelijk in de 500m race tegen de andere lentedames. In die race werd namelijk een 2e plaats opgeëist.

Uiteindelijk stapten sommige lentedames nog samen met 'Boegbeeldig' in een acht voor het onerven 8+ veld. Dat leverde een vijfde plaats op.

De Lenteheren hadden de focus gelegd op de acht en startten dus geen andere nummers. Helaas hadden de heren last van de wet van Murphy, wat een legendarische race opleverde, maar geen winst. De foto's van (o.a.) deze race zijn terug te zien op http://picasaweb.google.com/pieterafotos/OrcaCompoSlot2008 (Pieter bedankt!)

'S morgens vroeg was het al de beurt aan Christiaan in de skiff. Op het moeilijke water was te zien dat hij progressie had geboekt tov de Asopos 3kamp. Zonder bruggen en op zijn vertrouwde bosbaan werd de A-finale ditmaal net niet bereikt.

Anne en Wanda hadden in de 2x geen geluk. Ze werden derde in de voorwedstrijd en kwamen daarna in botsing met een onervaren ploeg van Triton, waardoor ze de finale aan zich voorbij moesten laten gaan. Een wisselend seizoen voor deze dames (o.a. een tweede plek op de Tweehead) werd daardoor teleurstellend afgesloten.

Zo rond het middaguur begonnen de bestuursleden plotseling in actie te komen. Eerst een gebruikelijk beeld: Jaimy achter Jorien, maar dit keer niet op de fiets. In een ongestuurde 2- werd regelmatig de kant opgezocht om te overleggen met het meefietsende bestuur. Met deze actie hielp Jorien haar collega bij Theta, die nog een tegenstander zocht. Uiteindelijk werden onze helden 3e.

Even later was het geen strijd tegen, maar met Theta. De krachten werden gebundeld in een B4+. Achter onze vrienden van Euros werd de Okeanos/Theta-bestuurscombinatie 2e. Na twee podiumplaatsen wist de competitiecommissaris uiteindelijk het hoogste treetje te behalen door de VIP-skiff te winnen. In een spannende race werd Curtney ('08) van Pelargos ternauwernood verslagen.

Nu weer terug naar het serieuzere werk, de dames club8+. Met drie invallers probeerden de dames hun 2e plek in het klassement van de Kruithuisbokaal vast te stellen. Ondanks een wat mindere race (voor zover je daarover mag spreken na een 4e plek) werd die 2e plek gemakkelijk binnengehaald. Over het algemeen werd er keurig gevaren door deze dames. Ze waren de snelste studentenploeg op de Heineken (4e overall) en daarna werden nog regelmatig 2e plekken behaald. Tussendoor won een gedeelte van de ploeg ook nog eens de overnaedsche 4+ op de varsity, waarvoor hulde!

Tot slot de C4+-en; Ademnood en Boegbeeldig. Beide ploegen hebben een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt dit seizoen. Deze ploegen begonnen namelijk niet zo goed, maar op de slotwedstrijden zagen we een heel ander beeld. In het onervaren C4+ veld, werd door Ademnood net geen finale gehaald, ondanks of juist dankzij een schouderblessure van één van de roeisters. Door het harde werken van de ploeg werden de prestaties dit seizoen steeds beter en dat was afgelopen zaterdag dus te zien. De dames lieten zien dat ze zich niet zomaar lieten aftroeven. Elke keer werd het puntje weer over het puntje van de tegenstander gedrukt, totdat de blessure toch teveel ging opspelen. Als deze dames volgend jaar door blijven trainen, komen de successen vanzelf.

Boegbeeldig was in hetzelfde veld een klasse apart. Op het OCT werd al aangetoond dat ze eigenlijk een maatje te groot zijn voor het onervaren C4+ veld en ook deze keer werd er met een kleine 14 seconden voorsprong gewonnen. De gevaren tijd had niet misstaan in de finale van het DNSKC4+ (4e tijd van Nederland). Annemieke, Inger, Melanie, Ilse en Marthe, gefeliciteerd!

Zo kwam er een eind aan dit seizoen. Helaas hebben de B4+-en deze laatste wedstrijd niet meer gestart. Door blessures en vakanties kon er geen ploeg meer op de been gebracht worden bij zowel de dames als de heren. Beide ploegen konden meekomen in de B4+ bokaal, maar hebben het dus niet gered, mede door bovenstaande reden.

Bij deze wil ik iedereen danken voor zijn inzet dit seizoen. Met 7 overwinningen, door 6 verschillende ploegen, hebben jullie het redelijk goed gedaan. Het competitieroeien is groeiende binnen de vereniging en daar hebben jullie aan meegewerkt. Extra dank gaat uit naar de coaches. Natuurlijk zijn er nog veel te weinig competitiecoaches binnen Okeanos, maar de coaches die er zijn, hebben hun waarde weer bewezen. Hopelijk kunnen er veel roei(st)ers en coaches doorstromen naar de wedstrijdselecties (zoals we dit jaar bij de EJD hebben gezien). Voor de roeiers die door willen gaan met competitieroeien, gaat de CC volgende week een skiffcursus organiseren, die zorgt voor extra veel roeiplezier in de zomer en tevens als een goede voorbereiding geldt voor komend seizoen.

Geef je nu op voor de cursus via competitiecommissaris@okeanos.nl (ook als je mee wil helpen met coachen)

Het seizoen wordt aankomend weekend traditiegetrouw afgesloten met een barbeque op de bosbaan, gevolgd door de uittraining. Geef je allemaal op via de site. Competitiecoaches kunnen zich inschrijven via de coach BBQ link.