Blikken en Records op de WR

20 mei 2010 - door Maartenb - 14 reacties

Okeanos deed het goed op de Westelijke Regatta afgelopen weekend. Niet alleen hebben we 5 blikken getrokken, ook hebben we weer Okeanos records verbroken.

Allereerst Rianne Schoo, die goed aan de weg timmert dit jaar. Met de SB-selectie startte zij dit weekend in het DSA4- en 8+ veld. Beide heeft zij met overmacht gewonnen. Hiermee bereikte de SA-status en heeft zij genoten van de champagne.
Voor Jan-Erik Freund geldt hetzelfde, hij werd 5e in het SA 4- veld, maar wist zondag het SA8+ veld te winnen met de SB-selectie.
De lichte pikken van Mokum4 hebben ook gestart in deze velden. In de vier werden zij net 3e, alles lag erg dichtbij elkaar. In de acht deden zij ook meer dan goed mee. Met een lichte combinatie wisten zij het SB-8 lang moeilijk te maken. En 2e worden in een tijd van 5:47.96 is een zeer goede prestatie.

Dan was er nog het onverwachte blik van Tweedejaars Licht. Zij wonnen op de ZRB het LN4- veld. Afgelopen zaterdag in het LDev 4-veld hadden zij een erg zware loting. Hierdoor werden zij verwezen naar de B-finale. De kansen waren dus niet groot op zondag. Door te vechten wisten zij net voor Argo een plekje in de finale te bemachtigen. Als echte underdog zaten zij in de finale. Op het juiste moment trokken zij hem los van de grote concurrent Aegir. Met een tijd van 6:19.86 was het blik voor hen. Niet alleen betekende dit een blik, het betekende ook een nieuw Okeanos LN4-, LO4-, LSA4- record en het behalen van de Overgangs-status!

EJZ maakte het feestje compleet. In het klassement is het niet echt spannend meer, ze kunnen hooguit nog een plekje stijgen. Zaterdag was Aegir hen te snel af, hierdoor werd EJZ 4e. In het beginnelingen veld moest het gaan gebeuren. Op de ZRB was het erg spannend met Aegir, helaas lette niemand op Argo, die heel onverwacht het Beginnelingenblik trok. Het beloofde dus erg spannend te worden. Dit was het echter totaal niet! Toen jullie wedstrijdcommissaris heel hard van het erevlot terugreed richting de start, lag EJZ al ruim een bootlengte voor Aegir. Het was machtig wat onze zware ballen lieten zien. Met een tijd van 6:00.50 zijn zij officieel Nieuweling en hebben zij het Beginnelingen record op hun naam. De zware mannen zult u niet meer herkennen, aangezien zij in een gekke bui besloten zich allemaal van hun haardos te ontdoen.

De skiffeurs hebben ook een redelijk weekend gehad. Ramon Vogelzang voer beide dagen finale. Zaterdag werd hij 6e in de N1x en zondag 3e in de B1x, in een tijd van 7:23.30, een nieuw Beginnelingen record.
Thijs Bosgoed voer in dezelfde velden. Hij had zaterdag helaas geen finale. Zondag voer hij in het B1x-veld B-finale en werd daar 4e. Daarbij stapte hij nog met Frederik Broekhuijsen in een combinatie acht. Zij eindigde op de derde plek achter de eerder genoemde SA-achten. Bart Heemskerk heeft de 5e plek behaald in dit veld, voor de EJZ van Laga.
Robin Kraak ging van start in de LSA skiff. Weinig kwantiteit, maar veel kwaliteit in dit veld. Robin drukte net zijn puntje voor Sander van der Matten en werd derde. Naast de skiff ging hij zondag in de LSA dubbeltwee, hier werd hij 4e.
Jan-Pieter deed zijn eerste wedstrijd in de skiff, hij leert elke training erg veel, dus volgende wedstrijd zal hij nog 30sec harder gaan.
Lotte Terwindt had zaterdag een zware loting in het LDN1x veld. Na een slechte start door de vlothond, roeide Lotte naar de 4e plek zaterdag, niet genoeg voor de finale. Maar wat bleek, wel de vierde tijd overall. Zondag werd zij net 4e in het LDO1x veld.
Annelies Labots ging dit weekend zwaar starten, DSA1x. Lange tijd leek dat Annelies de eerste plek ging veroveren. Met driekwart lengte achterstand gingen we de laatste 250m in. Helaas maakte één mishaaltje een einde aan die gedachte. Hierdoor was Annelies ook haar tweede plek kwijt en werd zij derde, een hele nette prestatie als lichte dame.
Kristel Kooij heeft in de DO skiff gestart. Hierin werd zij netjes derde. Naast de skiff besloot zij ook nog om in een combinatievier in het DSA veld te starten, helaas kwam zij hier ook niet verder dan de derde plek.

Tweedejaars Dames zijn het hele jaar al bezig met Theta in het Developement veld. Dit weekend werden zij wederom tweede, het is bijna niet meer mogelijk om het klassement binnen te halen. Inmiddels zijn de dames wel Overgangs, dus zondag moesten zij in dit veld starten. Hier werden zij 4e.
De 2- van Sanne de Fijter & Mirte Balke combineerde met Triton. Zij werden 3e in de B-finale van het Developement veld. Zondag gingen zij gewoon weer in de DN2-, zij werden 6e.
Bart Kroes & Mathijs Ardesch deden het goed. In het O2- werden zij tweede en lagen alweer dichterbij Theta dan op de ZRB. Zondag in de SA twee-zonder werden zij vierde.
Jorrit Stein & Jeffrey van Noortwijk stapten dit weekend voor het eerst in de twee. Na een goede start, leek het erop dat de finale wel veilig was…Helaas haalde Euros hen in de laatste 500m in.

Bij de overige eerstejaars waren de resultaten stabiel. Van EJD haalde beide dagen 1 van de viertjes de finale (van het DB4+ en DN4+ veld) en werden zij 6e.
EJL werd in dezelfde velden (maar dan voor lichte pikken) vierde.

Het weekend werd afgesloten met een extreem gezellige (spontane) BBQ, waarbij veel van de wedstrijdroeiers ook een pilsje mochten nuttigen, om de blikken te vieren.
Ik schrijf dit verhaal met veel spierpijn in mijn benen en een goed gevoel over alle prestaties.

28-30 mei WC-1 Bled
4 juni Thetis Sprint
5-6 juni ARB/NK-groot

Uitslagen WR
Foto's Merijn Soeters
Foto's Jorrit Salverda
Foto's NLroei
Blikkenlijst tot nu toe

EJD: DB4+ & DN4+ 6e
EJL: LB4+ & LN4+ 4e
EJZ: EjH 4e, B8+ Blik(Rec.)
TJD: DDev 2e, DO4- 4e
Sanne & Mirte: DDev 3e (B-fin), DN2- 6e
TJL: LDev 2e(B-fin), LN4- Blik(Rec.)
Jorrit & Jeffrey N2- geen finale
Bart Heemskerk: SA8+ 5e
Bart & Mathijs: O2- 2e, SA2- 4e
Ramon: N1x 6e, B1x 3e(Rec.)
Thijs: N1x geen finale, B1x 4e (B-fin), SA8+ 3e (met Frederik)
JEF: SA4- 5e, SA8+ Blik
Rianne: DSA 4- Blik, DSA8+ Blik
Mokum4: SA4- 3e, SA8+ 2e
Robin: LSA1x 3e, LSA2x 4e
Lotte: LDN1x 4e, LDO1x 4e
Kristel: DSA4- 3e, DO1x 3e
Annelies: DSA1x 3e