Blik voor Lotte Terwindt op Voorjaarsregatta Gent - Wedstrijdverslag

9 april 2011 - door Bartr - 6 reacties

In het weekend waarin onze Eerstejaars Achten en de Oude Vier op de Varsity verschenen, roeide een grote groep Okeaniden in Gent de Voorjaarsregatta.

Tijdens deze regatta over twee kilometer heeft Lotte Terwindt op zaterdag het blik in het Lichte Dames-veld getrokken. Van de 14 skiffeuzes, verdeeld over 3 heats, was zij de snelste. Op zondag moest Lotte helaas genoegen nemen met de 2e plaats in het Lichte Dames-veld.

Lotte startte tevens met Annelies Labots in de dubbeltwee. Op zaterdag voeren zij een sterke race en behaalden de 2e plaats. Op zondag moesten zij de vele starts die zij dit weekend hadden bekopen met een 6e plaats. Op beide dagen waren er 7 deelnemende ploegen in dit veld.

Joost Rusche en Alexander Klaver roeiden hun eerste wedstrijden over twee kilometer in de 2-. Zij hebben in het Lichte Heren-veld en het Zware Heren-veld gestart. Bij elke race werd progressie geboekt. Op zaterdag werden zij in het Lichte veld 4e van de 6 deelnemers, in het Zware veld werden zij 8e van 17 deelnemers. Zondag werd er respectievelijk een 7e (van 9 ploegen) en 8e tijd (van 13 ploegen) gevaren.

Hannah van Buggenum deed haar eerste ervaringen op wedstrijden over twee kilometer in de eenmansboot op. Zij startte dit weekend in het Lichte Dames-veld. Op zaterdag werd zij 10e (14 deelnemers), op zondag werd een 8e plaats behaald (9 deelnemers).

Rianne Schoo startte in het Dames 1x veld tot 23 jaar, en behaalde een knappe 4e plaats nadat zij van achteruit het veld inhaalde. Er waren 15 startende skiffeuzes. Op zondag behaalde Rianne een 8e plaats in hetzelfde veld, waarin zij 18 tegenstanders trof en wat moeite had met de Gentse golven. In het Dames 1x veld behaalde zij vervolgens een 9e plaats (22 deelnemers) met eenzelfde raceopbouw als zaterdagochtend.

Annebel Keijzer roeide na een korte voorbereidingsperiode in de skiff naar een 8e plaats in het Dames 1x veld tot 23 jaar. Annebel werd op zondag 11e in hetzelfde veld (19 deelnemers).

Annelies Labots startte –naast de dubbeltwee- ook in de skiff. Zij voer zaterdag en zondag in het Dames 1x veld. Op zaterdag werd zij 10e, van de 29 deelnemers. Op zondag behaalde zij de 5e plaats, toen er 22 deelnemers aan de start verschenen.

Ook Kristel Kooij startte in het Dames 1x veld. Zaterdag veroverde zij de 17e plaats in veld vol zware concurrentie. Zij voer sterk, maar te degelijk. Zondag was de 13e plaats voor haar, nadat vooral het eerste deel van de race sterk was.

Robin Kraak deed van zich spreken in het Lichte Heren-veld, zowel op zaterdag als zondag. Zaterdag behaalde hij de 6e plaats, toen hij 16 tegenstanders had die tegen de klok streden. Op zondag deed hij lang mee voor de winst, maar ging met de 5e tijd naar huis (12 deelnemers).

Foto's van de regatta zijn te vinden op:

http://www.roeieninbelgie.be/image-galleries/int-regatta-grs-2011-sunday