Blik op de Novembervieren

7 november 2011 - door Rianne - 0 reacties

Gisteren zijn op de Amstel 8 Okeanosploegen aan de start van de Novembervieren verschenen.
De dames mochten het spits afbijten in het DO4+ veld. Simone Krielen ging in haar Proteus-Okeanoscombinatie aan kop in het veld, op de voet gevolgd door de developmentdames van Okeanos. Simone wist waarschijnlijk pakkende woorden te gebruiken, want ze spoten vooruit en met 13 seconden voorsprong op de nummer 2 was zij de terechte winnaar.
Dat onze developmentdames goed aan elkaar gewaagd zijn bleek wel uit de eindtijd die slechts 3 seconden van elkaar verschilde. Zij moesten het doen met een 4e en een 5e plaats in het Overgangsveld.
De DCl4+ roeide vorige week hun eerste wedstrijd met elkaar. Nu deden ze goede zaken op de lange afstand. De eerste 3 kilometer voeren ze een degelijke race waarna hun gebrek aan training hen begon op te breken. Ze behaalden een nette 3e plaats.

In blok 2 startte de HCl4+ met h.t. fiscus Pepijn Schreurs op boeg. Ze namen het op tegen ervaren burgerverenigingen en helaas bleken deze ploegen voor hen iets te sterk. Ze eindigden op een 4e plaats.
Simone werd van de week nog verrast met een tweede ploeg van Proteus die ze mocht gaan sturen, deze poeg eindigden als 7e in het O4+ veld.
Ook onze eigen lichte pikken startten in dit zware veld. Met een stevige wind tegen joegen zei hun boot de Amstel over, ze moesten het stellen met een 9e plaats.
De lichte pikken verschenen niet alleen in het O4+ veld aan de start. Development licht had ook een ploeg in het N4+ veld. Met rake klappen wisten zij een mooie 3e plaats in het zware veld te behalen.