Bijzonder Geslaagde Compo Slot

21 juni 2009 - door anneliesdewit - 16 reacties

Bijzonder geslaagde Compo Slot
16 Okeanos ploegen lagen zaterdag aan de start. 4 voorwedstrijden gewonnen, 4 finales gewonnen, 3 klassementen binnen gehaald, 24 taarten binnen getikt! Fantastische afsluiting van dit mooie seizoen.

Zaterdagochtend om 0900 uur begon de Orca Competitie Slotwedstrijd op de Bosbaan. En uitgerekend de dames 4+ mocht als eerste over de baan. Geen voorwedstrijd, maar meteen finale! Dit was even wennen voor de dames, nog niet helemaal wakker, nog niet zo druk op de bosbaan, en meteen moeten presteren… Maar deze dames zijn eigenlijk niets anders gewend dat winnen, en dus lieten ze voor de laatste keer het kunstje nog 1 keer zien. Even werd het spannend met Euros, die uiteindelijk toch dicht bij kwam, maar deze dames hadden alles onder controle en wonnen het DErv.4+ veld! Ze waren al zeker van de bokaal, met deze overwinning sluiten ze het seizoen in stijl af.

Meteen daarna mochten de Dames Dubbel 2 laten zien of zij ’s ochtends vroeg kunnen presteren. En reken maar dat zij dat kunnen. Lea en Menje van Six Mains wisten als eerste over de 500 meter lijn te komen, en ze hebben hun voorsprong niet meer weg gegeven. Het harde trainen van Lotte en Lenneke werpt zijn vruchten af. Deze dames van Double Trouble wisten lang bij de Six Mains in de buurt te blijven en werden mooi tweede. Dit betekende dat beide dames dubbel 2 door waren naar de finale. In de finale was het burgervereniging de Alkmaarsche die er met het blik vandoor ging. Niet gertreurd, want de dames van Six Mains hebben de Ask & Embla dubbel 2 bokaal gewonnen!

De dames van Boegbeeldig (DB4+) wisten het ook nog even spannend met Aegir te maken. Okeanos staat boven aan voor de bokaal, maar deze wedstrijd moest nog wel goed gaan… In de voorwedstrijd was het Aegir die als eerste over de lijn kwam. De dames bleven relaxed en maakte zich geen zorgen. In de finale was vanuit de start duidelijk wie er zou gaan winnen; Okeanos. Hard uit de start en niets meer toegeven. Bikkelen, doorgaan, kracht, technisch… Deze dames leverden alles! En dat werd beloond met een mooi blik! Naast dit blik hebben ook deze dames de NOOC B4+ Bokaal gewonnen!

De heren Club 8+ Vivango kwam voor de laatste keer in actie. De heren hebben niet zo’n goed seizoen achter de rug… Zou het dan toch nog lukken op de Slotwedstrijden… Helaas, ook hier is de concurrentie erg goed. De mannen lagen er in de voorwedstrijd uit. Tevens hebben de oud-okeaniden die voor de Amstel uitkomen, de finale niet gehaald. Dit geeft aan hoe hoog het niveau ligt van de Club 8+.

Nunc Est Bibendum, er moet meer gedronken worden! En daar zijn deze mannen vooral heel erg goed in…(zelf gezien zaterdagavond…!) maarja, het ging om roeien. En dat is niet zo makkelijk voor deze heren. Toch houden ze de moed en het plezier erin. Ze genieten van de race, doen hun best, snoeken 3x, maar dat maakt niet uit. Job Bakker wist mij te vertellen dat ze niet de slechtste waren, er was nog een andere ploeg langzamer… Prima mannen, jullie hebben je seizoen uitgevaren en volgend jaar gaan we ‘echt’ aan de bak!

In het heren Skiff veld kreeg Christiaan Hummel gezelschap van Roel Zwaard. Een rommelige start, Christiaan lag lange tijd 2e. Roel begon niet heel sterk, maar wist zich gedurende de 2 kilometer steeds een plekkie op te werken, waardoor hij uiteindelijk 2e is geworden. In tegenstelling tot Christiaan die langzaam een plekkie naar achteren schoof. Christiaan is ook zo eerlijk; onder de race moedigt hij gerust de Saurus Skiffeur (welbekend bij Okeaniden; Maxime) aan, nadat deze gesnoekt had! Ook kijkt hij uit de boot wie hem aanmoedigt. Volgende keer misschien zwaaien naar je fans!? In de laatste 2 meter is Christiaan nog ingehaald door Maxime, waardoor hij 6e werd. Roel deed in de finale minder goed, of de concurrentie deed het heel goed… Hij heeft de race uitgevaren en eindigde hierbij op de 5e plaats.

De dames van de eerder genoemde gladde 4 gingen combineren met Euros in de 8+. Na 1 training te hebben gedaan met zn achten, moest dit zeker goed komen… En zo wonnen deze dames de voorwedstrijd tegen de andere Club achten. Score to win, onze eigen Club 8+, zat ook in deze heat. En moest het dus helaas afleggen tegen de instap acht. Score to win heeft ontzettend goed doorgezet dit seizoen, ze hebben veel geleerd, en voor deze dames gaan volgend jaar de blikken zeker komen! In de finale was het Orca die er met grof geweld vandoor ging. Niets of iemand kon deze 8 bijhouden of in de buurt komen. De Euros Okeanos combinatie werd tweede achter Orca.

Leanne, Ilse, Lea en Menje wilden toch nog een wedstrijd starten met zn vieren. Het wedstrijdschema liet dubbel starten toe voor Menje en Lea, en dus gingen zij voor de derde en vierde keer de baan over in een dubbel 4+! Even spanning en sensatie want meneer Opstal zorgde voor opschudding. Tjerk zijn trein had vertraging en de batterij van zijn telefoon was op… Annemieke Schreuders van de B4+ wilde wel inval stuur zijn, en voor zij het wist, gilde zij deze dames als eerste over de finishlijn! Met speciale dank aan Wanda, die heel snel nog een coxbox naar de start wilde brengen, waardoor Annemieke nog iets langer dan 1 wedstrijd kon doen met haar stem, (alhoewel deze aan het eind van de dag toch weg was ;). In de finale was het wederom een burgerveniging die er als een speer vandoor ging. Hunze wist duidelijk en glorieus te winnen, met als mooie tweede plaats Okeanos!

De dames C4+ Savaari mocht voor de laatste keer optreden. Deze dames hadden de pech dat alleen de snelste boot van hun heat doorging naar de finale. Ze zijn heel lang tweede gebleven en wisten het veld erg goed bij te houden. Uiteindelijk zijn deze dames op een mooie derde plaats geëindigd. Klasse dames! Ook voor jullie zullen de blikken volgend jaar zeker gaan komen.

En soms moet je wat langer op je blikken wachten, en soms win je ze al als je minder dan 6 weken lid bent… ja, de Lente Heren van Okeanos kunnen er wat van! Eindelijk heeft de competitiecommissaris haar eerste (!) blik gewonnen, voor mij duurde dit 3 jaar… Voor de heren die zij gestuurd heeft duurde het 6 weken. En voor sommigen was dit al hun tweede blik. Lente 2009, nu al super geniaal! Het was een spannend race, ze lagen eerste, tweede, eerste, tweede… Orca ging er toch wel een beetje vandoor, maar wat gebeurde er 75 meter voor de finish? Orca snoekt, en komt helemaal stil te liggen. Ja, gek gemaakt door de stuur die helemaal uit haar dak ging, pakte Okeanos hier met 2 handen de overwinning ! Mannen, fantastisch dat jullie mij aan het eind van het seizoen mijn eerste blik bezorgen!

Bij de Heren was er ook een dubbel 2, Tomas Friedhoff en Christiaan Hummel gingen het met zn tweeën proberen. Afgelopen week, met een zeer goed resultaat. Helaas ging het deze week wat minder. Christiaan had de 2 kilometer in zijn skiff nog in zijn benen zitten, en dat helpt niet om de boot harder te laten gaan. Helaas eindigde deze mannen als zesde in de voorwedstrijd.

TOP C4+ Amsterdam Delight was als enige C4+ door naar de NSK finale! Deze dames hebben het hele jaar hard getraind om met de (compo ;)) top mee te mogen doen. En dat is deze dames gelukt. Toch was het grote geweld iets te sterk in de voorwedstrijd. Helaas moesten zij het afleggen tegen Nereus en Skoll die zeker 3 keer per week meer trainen dan onze dames. Dit neemt niet weg, dat onze dames hebben laten zien bij de beste 20 C4+ van Nederland te behoren. Petje af voor dames!

Tenslotte startte Logica als bedrijfsploeg voor Okeanos. Logica is al een aantal jaar aan het roeien, en weet hoe de riem in de dol steekt. Dat zij kunnen roeien, en komen om te winnen lieten zij afgelopen zaterdag zeker zien. Duidelijk en met overtuiging kwamen zij als eerste over de finishlijn. Zowel met de 500 meter sprint, als met de 2000 meter. Gefeliciteerd heren.

De prijsuitreiking was een mooie afsluiting met zn allen. We hebben 3 keer het lied voor de ploegen die de bokaal gewonnen hadden mogen zingen. Iedereen feliciteede elkaar, er werd uit bokalen bier gedronken en coaches werden bedankt. En die laatste woorden zijn wel heel belangrijk. De roeiers worden in het verslag genoemd, maar de coaches niet; Lieve coaches, zonder jullie waren deze overwinningen niet mogelijk, ontzettend bedankt!

Dan zou je zeggen dat het feest afgelopen is na zo’n mooie dag, niets is minder waar. Het feest moest nog beginnen. ’s Avonds verzamelde alle Okeaniden zich op Skoll. Eerstjaars Licht die duidelijk een groot feestje te vieren had, Eerstejaars Dames die ook een feestje te vieren had, de competitiedames die 3 bokalen binnen gehaald hebben en alle overwinningen van die dag… Daar moet op gedronken worden! En dat werd in grote mate gedaan. Mooi om te zien, hoe Okeanos duidelijk over heersend aanwezig was op het feest.

Wow, wat een mooie en bijzondere dag. Een betere afsluiting van ‘mijn’ competitieseizoen had ik niet kunnen wensen. Iedereen bedankt…