BGR donderdag 22 oktober

13 oktober 2009 - door Lea - 5 reacties

ยป inschrijvenWe schrijven het jaar 1584, het is een warme zomerdag en het loopt al tegen de middag als je je aanmeldt op het Prinsenhof. Je vraagt een onderhoud aan met Willem van Oranje en je krijgt te horen dat je na het middagmaal verwacht wordt. Verheugd neem je de uitnodiging aan en spoed je je naar je verblijf adres om het pistool op te halen. Als je om half twee de Prins de eetzaal ziet verlaten hoef je geen moment te aarzelen, je loopt op hem af, heft je pistool tot aan zijn borst en drukt af. Onmiddelijk zie je dat de aangerichte wond dodelijk is en je in je doel bent geslaagd. Het is nu nog slechts zaak om het er levend af te brengen. Voor je ligt een haast onoverbrugbaar stuk open terrein en je over de slotgracht begeven zal moeilijk worden in je nette kostuum...

Op 22 Oktober wordt de legendarische Balthasar Gerards race gehouden. Uiteraard wordt er van iedere Okeanied deelname verwacht en hieronder dan ook de opzet:

Je komt in correcte kledij aan de start, dit houdt in dat je als heer in ieder geval overhemd, jasje en dasje draagt. Als dame betekend het dat je in choker overhemd en jasje aantreed. Je rent als je bent weggestart naar de start waar je een powersnack ontvangt, die eet je zo snel mogelijk op en je rent terug via de andere kant van de bosbaan, door het slootje en via het zuider eiland naar de vlotten. Aangekomen bij de vlotten oefen je het slotgracht oversteken en uiteindelijk finish je bij de Societeit. De snelste deelnemer ontvangt de legendarische vergulde pacemaker, de beste vrouwlijke prestatie (in iedere zin van het woord) kan zich verheugen op de Louise de Coligny Bokaal. De meest ongelukkige deelnemer's troost zal de Willem van Oranje pechprijs zijn.

De race kan worden beschouwt als alternatieve outdoor.

Deelnemers dienen zich aan te melden door zich in te schrijven via de website (zie ook 'Okeanos events'). LET OP: dit kan tot twee uur voor aanvang(18:30) .