Barre weersomstandigheden op de SRG

2 mei 2012 - door Sabrina - 0 reacties

Het begon met gezellig stappen op de vrijdagavond in de studentenstad Groningen en eindigde bij de McDonalds in Joure, een waar compo avontuur tijdens de SRG in Harkstede.

Zaterdag 28 april reisden 8 C4+ ploegen en een B4+ ploeg af naar het hoge noorden om te laten zien hoe hard ze getraind hadden afgelopen weken. De boten moesten tijdens de stromende regen opgeriggerd worden en iedereen sopte in zijn schoenen of bestuurshakken.
Invictus mocht als eerste de baan over, zij zette een mooie race neer waarbij ze net als tweede over de finish kwamen. Hierna was de beurt aan de Bamboes, ze zijn sinds de vorige wedstrijd van opstelling veranderd, maar dit bleek een succes. Ook zij kwamen als tweede over de finish in hun voorwedstrijd.

Onderhand was de regen geminderd, maar begon het met waaien. Gelukkig hadden Los Remeros en Festina Lente hun coach als stuur, waardoor ze veilig de baan over konden. Los Remeros vaarde een goede race en werden eerste in de voorwedstrijd! Ook de meiden van Festina Lente lieten een duidelijke progressie zien en werden tweede.
De meiden van Thake waren op tijd het water op gegaan, maar door de harde wind hadden veel ploege moeite om bij de start te komen waardoor alles steeds meer uit liep. De meiden hadden al last van de armen door het strijken toen de race nog moest beginnen, maar zij lieten zich niet kennen en werden eerste in de voorwedstrijd.

Toen het voor de Sabreena's tijd was om het water op te gaan was het waaien veranderd in een harde storm. 's Ochtend waren er al 2 C4+en ten onder gegaan (de ene bij het instappen, de ander tegen een paaltje geroeid waardoor de boot zonk), nu waaiden de C4+ boten gewoon uit de stellingen!! De chaos was los gebarsten! De lieve meisjes in C4+'en konden simpelweg niet tegen de harde wind op. Als ze uitgezet werden van het ene vlot waaiden ze tegen het andere vlot waardoor de start simpelweg niet gehaald werd. Boten waaiden alle kanten op, waardoor bestuursleden van het ene vlot naar het andere vlot aan het rennen waren om schade aan de boten te voorkomen.
Ook P.K. en VOLT wilde het water trotseren. Er was immers omgeroepen dat alleen de voorwedstrijden geroeid zouden worden en de rest afgelast. Mej. de Competitiecommissaris besloot de touwtjes bij P.K. zelf in handen te nemen, waardoor ze weg kwamen bij de vlotten en richting de start gingen. Net voorbij de finish toren werden ze terug geroepen. Alles was vanaf nu afgelast en niets zou mee tellen voor de NOOC bokaal.
The Sabreena's hadden nog net een race kunnen varen en kwamen als derde over de finish.
De dames B4+ ploeg RMFAO konden na het opriggeren van de eerste rigger weer stoppen. De reis naar Harkstede was voor niets geweest..

Alle boten werden weer opgeladen, de teleurstelling was groot, want iedereen was klaar voor de finales of uberhaupt de eerste start, maar ergens was het ook een ervaring om niet te vergeten!

Categorie: