B4Gold wint B4-en Bokaal!

4 juli 2007 - door corne - 4 reacties

B4Gold, bestaande uit Susanne Roek, Janneke Kloosterboer, Laura van Manen en Linda Luttikhof, heeft de B4-en bokaal gewonnen. De B4-en bokaal is het klassement voor 2e jaars competitieroeiers.

Met drie overwinningen en drie keer zilver was de ploeg verzekerd van winst in het eindklassement. Over het hele seizoen genomen was B4Gold, vooral technisch, superieur aan de concurrentie. Een prestatie waarop we trots mogen zijn, hoewel het de meesten niet ontgaan zal zijn dat het seizoen werd afgesloten met een klein smetje.

Door een onmogelijke puntentelling van het NOOC, bleek de ene overwinning de andere niet en moest er een truc uitgehaald worden om zeker te zijn van de eindoverwinning. Excuses aan de enige serieuze concurrent Triton zijn hier op de plaats, maar ook tactisch was B4Gold (gecoacht door Michiel Maas en Jurgen Runge; gestuurd door Eline Koopman en Sanne Rombouts) superieur aan wie dan ook. Door de opgebouwde voorsprong was het mogelijk om de laatste wedstrijd over 2 km, meetellend voor het klassement, niet te starten. De laatste wedstrijden werd Triton steevast met ruim 10 seconden verslagen over de langere afstanden, dus eigenlijk was men nergens bang voor, maar op het laatste moment bleek toch dat Susanne de wedstrijd niet kon starten en dan wordt het natuurlijk opeens een heel ander verhaal.

Dat verhaal valt moeilijk uit te leggen aan de buitenstaanders, dus hopelijk leert het NOOC hiervan en wordt de puntentelling aangepast, zodat deze voor iedereen overzichtelijk wordt.

Eigenlijk ligt de nadruk nu alweer te veel op het enige smetje van het seizoen. Logisch, omdat het voorval zich aan het einde van het seizoen afspeelde, maar we moeten beseffen dat B4Gold dit seizoen toch echt de allerbeste was. Overwinningen op de Gyas Hunze Race, de Peil en ons eigen OCT, met verschillen van respectievelijk 19, 23 en 10 seconden zijn vermeldingswaardig, evenals de overwinningen op de langere afstanden van de NCN en de Asopos 3kamp. Zelfs op de sprintafstanden, waar het toch wat meer op domme kracht aankomt, werd er altijd op zijn minst een tweede tijd geklokt. Genoeg feiten om duidelijk te maken wie de terechte winnaar van de B4-en Bokaal is!

Nogmaals vanaf deze plek: Susanne, Janneke, Laura, Linda, Michiel, Jurgen, Eline en Sanne, bedankt voor het mooie seizoen en van harte gefeliciteerd!!