Asopos Najaars 2009, verslag

4 november 2009 - door Marthe - 8 reacties

Op onze Dies Natalis op zaterdag 7 november 2009 werden wij dit jaar "verblijd" met de Asopos Najaarswedstrijden. Naast de twee overwinningen werd er door veel ploegen een tweede plek veroverd.

’s Ochtends was het de beurt aan de eerstejaars C4+en om te laten zien wat zij de eerste weken van hun roeicarrière hebben geleerd. Veel van onze ploegen deden hieraan mee. Voor de Heeren resulteerde het jammer genoeg niet in veel kwalificaties voor de kwart- en halve finales, maar daar moet wel bij gezegd worden dat ze in zware heats zaten. Bij de Damesch daarentegen gingen drie van de vier ploegen door. In de kwartfinales werden zij helaas allemaal net uitgeschakeld. Jammer, maar goed gedaan en of het nu de NKIR of het NOOC Openingstoernooi is, volgende wedstrijd succes gewenst!

In het DBB4+ starten namens Okeanos drie ploegen. Twee hiervan waren ouderejaars competitieploegjes, Sabrina, Stephany, Esther en Laurien stapten samen in een boot alsook Ilona, Lies, Marique met invaller Dana. Ondanks zeer goede tijden lagen beide boten er in de voorrondes al uit. De derde DBB4+ was de ploeg uit de roeiopleiding met Sanne Duinkerken, Sophie, Lieke en Ilse Boing. Zij werden na de voorronde wel tweede en mochten door na de halve finales. Hier werd echter duidelijk dat het BB4+en toch een zwaar veld is en gingen ze helaas niet door naar de finale.

De HBB4+ liet heel wat zien. Nadat Remon, Lars, Daan en Job de voorronde hadden gewonnen met de snelste tijd, mochten zij door naar de halve finale. De halve finale werd wederom met overmacht gewonnen. Zij mochten als enige ploeg van de roeiopleiding de finale starten en met goede kaarten. In de finale bleek dat zij iets te veel hebben gegeven in de voorronden, ze werden helaas 2e, achter Laga, een zeer goede prestatie.

Lisa van Nijen en Iris Coehoorn deden het in de 2x erg goed. 1250 meter lang bleven zij voor Gyas en Skoll liggen, de laatste 250 meter sloeg de vermoeidheid echter totaal toe en ging Gyas ze voorbij.

In het bedrijfsachtenveld deed Netapp mee. Netapp is duidelijk beter gaan roeien in het tweede jaar dat zij mee doen als bedrijfsacht. Helaas was het veld klein op de Asopos, zij werden 4e.

Van de ouderejaars ploegen starten o.a. de tweedejaars dames in het DO4- veld. Tessa, Barbara, Mirthe en Martine lagen lange tijd derde, maar zij mochten absoluut niet verliezen van de kanovaarders. In de laatste 500 gingen zij er voorbij en werden netjes 2e achter Triton. Ook Matthijs Ardesch met Frederik Broekhuizen behaalden in de SA2- een tweede plaats, achter Skўll. Het liep niet zo lekker bij de twee, gelukkig was dit een oefenwedstrijd.
Lichte pikken zaten nog steeds in hun winning mood. Cornel, Tom, Bart en Alex namen vanaf het begin de leiding en liepen steeds iets verder uit. Vlak erna starten Joost en Rommert in het N2- veld. In de start was er een snoek, de kamprechter wilde niet afvlaggen en zwaaide vrolijk terug naar Rommert. Door deze start lagen zij uit de start al achter. Zij konden veel goed maken, maar kwamen helaas net te kort voor de winst, de tweede plek was voor hen.
Danielle stuurde de Proteus/Skadi/Pelargos/Okeanos combi in het SA-achten veld. Na een mooie start moesten de voornamelijk lichte pikken in haar boot de zware Proteus ploeg voorlaten en werden uiteindelijk derde.
Als laatste kwamen Sanne en Hannah in het DN2- veld. Sanne haar eerste start voor Okeanos was meteen succesvol. Zij namen vanaf het begin de leiding en wonnen met een bootlengte.

Na dit alles was er nog een geslaagde borrel om te toosten op de verjaardag van de R.S.V.U. Okeanos.
Marthe & Maarten