Asopos goede start van het nieuwe seizoen!

1 november 2008 - door anneliesdewit - 3 reacties

Vandaag zijn de 38e Asopos Najaars Wedstrijden verroeid. Voor veel nieuwe Okeaniden was dit de eerste echte wedstrijd. En voor veel anderen de eerste wedstrijd van het seizoen.

's Ochtends was de eerste beurt aan de heren B4+, zij mochten om 8 uur starten en behaald direct de halve finale. In de halve finale werden ze uitgeschakeld door de andere Okeanos ploeg, die zich daarmee plaatste voor de finale. Folkert Holzmann, Bart Heemskerk, Cornel Bruhl, Reinier Prosee met als stuur Danielle Weij werden in de finale 2e.
De dames B4+ met Claar van Houtum, Barbara Barkman, Cuny Cuijpers en Lidewij Kooiman strandden in de halve finale. De B4+ met Marthe Harkema, Myra van der Meulen, Ilse Hageman, Inger Baller en als stuur Annemieke Schreuders had een zware dag, omdat enkele dames ook in het achten veld startten. Dit mocht hun prestatie niet drukken want deze dames hebben in de finale beslag gelegd op de 3e plaats.
Ook 's ochtends was het de beurt aan de 10 C4+ die de roeiopleiding gevolgd hebben. Van deze C4+ bereikten 4 ploegen de kwart finale. De heren C4+ met Michiel Huisman, Rens Prosee, Joost Rusche, Bart Kroes met als stuur Sabrina Chettouf, bereikten zelfs de halve finale. In deze halve finale grepen ze met een derde plaats net naast een finale plek. De Dames C4+, Regien Vijzelaar, Marique van der Eijnden, Marieke Bellaar, Lisette Bakker en Michelle de Groot als stuur, bereikten wel de finale. In deze spannende finale van het Nederlands Afroeikampioenschap werden zij vierde!

Daarnaast deden ook 2 competitie achten mee. Voor veel lente roeiers de eerste wedstrijd in de acht. Helaas ging het niet helemaal volgens plan bij Okeanos 2. Ondanks dat een riem uit de dol was geschoten en er 2 keer een snoek was geslagen, bleef de ploeg lachen en plezier houden in het roeien. De andere acht deed het goed. In een spannende finale moest zj alleen Skoll voor zich dulden.

Halverwege de middag was het de beurt aan de wedstrijdploegen om hun wedstrijd over 1500 meter te varen. Aan de start verschenen 2 overgangs viermetten, 3 heren skiffs, een DSA4-, een DSA2-. een SA2- en een N2-.

De overgangs vier, met Sietse van der Werff, Mark Kroese, Geert Heuterman en Remco van Dijk behaalde de finale. In deze finale behaalden zij een degelijke tweede plaats. De lichte overgangsvier werd helaas in de voorwedstrijd uitgeschakeld. In de N1x waren het Ger Strampel en Folkert Holzmann (inclusief nat pak) die net naast een finaleplaats grepen. Gert-Jan bereikte wel de finale. In deze finale werd hij uiteindelijk zesde.

Okeanoskwartiertje
Rond 3 uur was het de beurt aan de DSA4- met Kim van der Kroon, Laura van Manen, Rianne Schoo en Nienke Wind. In een spannende race waren het toch de Okeaniden die aan het langste eind trokken en er met de blikken vandoor gingen. Na 1000 meter besloten de dames dat het mooi geweest was, schakelden vervolgens een tandje bij en sprinten als eerste over de finish.

De SA2- met Teun Kraaij en Thijs Bosgoed voer soeverein en onbedreigd naar de eerste stek. Het Okeanos Talent Center pakt de draad weer op waar het afgelopen seizoen gebleven is!

Vervolgens was het de beurt aan Kelly Teeven en Kristel Kooij. Ook zij voeren onbedreigd voor hun tegenstand uit. Dit was het eerste blik voor Kelly Teeven, wat natuurlijk een paar traantjes opleverde bij Kelly en vriendinnen.

Als klap op de vuurpijl waren het in de volgende race Mathijs Ardesch en Jan-Erik Freund die het Okeanos-kwartiertje afronden met een eerste plek in het N2- veld. Voor beiden was het de eerste overwinning in Okeanoskleuren!

Score: 4 overwinningen, 10 blikken!