ARB/Okeanos Lustrumwedstrijden: Verslag

5 juni 2012 - door Rianne - 2 reacties

Omringd door oranje en medewerkers van Okeanos werd er afgelopen weekend weer hard geroeid op de bosbaan. Met een leuke entourage en een Amsterdams tintje was het een waar Okeanosfeestje. Op het oranje erevlot werden de okeanoslustrumblikken uitgereikt. De eer van Okeanos werd dit weekend hoog gehouden door Jan-Erik Freund, want alleen voor hem was er zo’n mooi blik na een nog mooiere race.

Jan-Erik stapte dit weekend onverwachts in de skiff omdat zijn ploeggenoot niet helemaal fit was. Het ging onverwachts goed, op zaterdag behaalde hij al een derde plaats in het nieuwelingenveld. Zondag in het beginnelingenveld maakte hij het erg spannend door op de tweede plek in het veld te beginnen en daar ook heel lang te blijven. Op de 1500 meter lag hij nog 5 seconden achter op de nummer 1 waarop hij besloot dat het mooi geweest was, hij maakte 7 seconden goed en finishte zo twee seconden voor zijn tegenstander.

Geert en Ramon maakten een goede start in de voorwedstrijd op zaterdag, ze maakten gelijk duidelijk dat zij voor het lustrumblik gingen. Helaas raakte Ramon in het heetst van de strijd geblesseerd en hebben ze zich terug moeten trekken voor de rest van het weekend. Martijn en Aart startten dit weekend voor het eerst weer in de 2-. Helaas haalden ze op beide dagen de finale niet.

De developmentvier van de dames begon het weekend goed met een tweede plaats in de voorwedstrijd. Met deze tweede plaats kregen ze veel vertrouwen in de finale, maar helaas pakte deze race minder goed uit en eindigden ze op een zesde plaats. Op zondag werden ze vierde in de voorwedstrijd wat helaas niet genoeg was voor een plek in de finale.

Judith en Elsbeth deden het goed in de 2-, het was voor hen de eerste wedstrijd in deze boot. Op zaterdag haalden ze geen finale omdat ze zesde werden in de voorwedstrijd. Op zondag mochten ze wel finale varen en behaalden ze een mooie 3e plaats.

Lotte van Niel roeide dit weekend voor het eerst in de skiff. Ze werd derde in de voorwedstrijd waardoor ze ook finale mocht varen. Ze roeide een nette race en eindigde op de zesde plaats.
Kristel startte ook alleen op zondag, in de overgangsskiff. Helaas werd ze derde in de voorwedstrijd en was er voor haar geen plek in de finale.

Deze week lag ook de lichte developmentvier weer aan de start. De mannen waren alleen niet sterk genoeg om ook een plekje in de finale te bemachtigen. Ze bleven steken op een vierde plaats in de voorwedstrijd. Op zondag viel Trond in bij een vier van Skoll, ook voor deze ploeg was er geen finaleplek.

Josse en JP roeiden op zaterdag en zondag wel finales. Beide dagen roeiden ze erg goed en was de coach erg tevreden. Ze behaalden op zaterdag en zondag een derde plaats.

Peter deed het ook weer erg goed in de skiff. Als waarschijnlijk lichtste jongen van het veld roeit hij gemakkelijk vooraan mee. Hij werd op zaterdag tweede in het nieuwelingenveld en op zondag vijfde in het overgangsveld.

Eerstejaarslicht werd net vierde waardoor ze op zaterdag naar de B-finale werden doorverwezen. Wellicht had het er iets mee te maken dat ze een zieke aan boord hadden. Het leek dan ook verstandiger om de B-finale niet te starten. Op zondag kregen ze versterking van Josse en eindigden ze op de derde plaats.

De eerstejaarsdames startten alleen op zondag, ze behaalden een derde plaats. Er zit dus zeker nog wel een overwinning voor ze in dit seizoen. Sofie roeide mee in de eerstejaarsacht van Orca, op zondag werden ze vijfde in het eerstejaarsveld. Zondag was een derde plaats het eindresultaat. Maaike roeide op zaterdag mee met Vidar, zij behaalde een derde plek in de B-finale.

Eerstejaarszwaar mocht op zaterdag helaas niet naar de A-finale, maar wist wel met een goede voorsprong de B-finale te winnen. Op zondag in het beginnelingenveld kwamen ze eerst goed mee maar moesten ze het uiteindelijk stellen met een 4e plaats.

In het veld familyfours was het een ware strijd tussen met name Okeaniden, maar ook de familie Siegelaar verscheen aan de start. Deze doorgewinterde roeifamilie wist de race te winnen en ging met het blik aan de haal.

Tijdens de wedstrijd kon men genieten van het zelf gebrouwen lustrumbier met een vleugje bosbaanwater. En niet alleen het bosbaanwater stond in de belangstelling. Tijdens de uitzwaaiborrel voor Roel en Mechiel werd hen een fles met water uit de voorgaande Olympische roeibanen aangeboden door de oud-Olympiërs.

Categorie: