ARB - Okeanos lustrumwedstrijden

3 juni 2017 - door merelK - 0 reacties

Dit weekend weer een wedstrijdweekend op eigen baan en niet zomaar een wedstrijd maar de Okeanos Lustrumwedstrijden! Alle ploegen strijden op onze eigen bosbaan om dat prachtige Okeanos Lustrumblik. Lees hier de voorbeschouwing van het weekend! 

Eerstejaars Damesch -  Sarah
De Eerstejaars Damesch maken het spannend. Ze staan al sinds de Head eerste in het klassement, maar de voorsprong is kleiner aan het worden. Afgelopen wedstrijd weekend wist Laga zelfs verschil in punten te halveren zodat het nog maar 2 punten verschil is. Gelukkig wordt de ARB op onze eigen bosbaan gehouden, wat een hoop gedoe scheelt. Geen lange reistijden of riggeren, gewoon roeien op vertrouwd water en voor het eigen publiek. Hopelijk geeft dit de Damesch de ontspanning en het zelfvertrouwen om er met de winst vandoor te gaan en zo weer een stap richting het winnen van het klassement te zetten.

Eerstejaars lichte Damesch - Manon
Vol zelfvertrouwen na het behalen van het beginnelingen-blik op de westelijke regatta, starten de lichte Damesch aan deze thuiswedstrijd. De focus blijft dit weekend op de 4* liggen, op zaterdag gaan zij natuurlijk hun uiterste best doen om weer zoveel mogelijk punten voor het klassement binnen te slepen. Een plekje stijgen in het klassement zal voorlopig nog lastig worden. De nummers 1 t/m 3 van het klassement staan op eenzame hoogte met 17 punten afstand tot Okeanos, de huidige nummer 4. Hoewel Triton en Vidar, twee van deze ‘toppers’ de afgelopen wedstrijd ondermaats hebben gepresteerd, in tegenstelling tot onze meiden. Aan hen nu de taak om deze inhaalslag door te zetten! Op zondag starten de EJLD in het LDE4x veld. Annemarijn zal ze dit keer vanaf de kant moeten motiveren in plaats van vanuit de boot. In dit veld starten voornamelijk ouderejaars, een spannende nieuwe uitdaging dus. En, succes met sturen!

Eerstejaars Licht
De lichte mannen waren op de Westelijke eindelijk weer in de opstelling waarmee ze ook de winterwedstrijden hebben gevaren. De mannen hadden daarvoor veel last van blessures en dat is nog steeds een struikelblok bij ze. Toch wisten ze twee weken geleden, in hun eigen opstelling, op zondag de voorwedstrijd te winnen zodat ze daarna in de A-finale om het beginnelingen blik te strijden. Helaas was de finale toch nog wat te rommelig, misschien wouden de jongens te graag, en gingen de koppies nog niet kaal. Zal de thuiswedstrijd ze dit weekend net wat extra geven zodat we ze kaal mogen gaan scheren en de mannen het mooie ARB-blik mee naar huis mogen nemen?

Eerstejaars Zwaar -  Alexander
Na een ietwat teleurstellend weekend op de WAB, is het nu weer tijd voor een ouderwets bosbaanwedstrijdje. Echter starten EJZ in de hinderlijkste voorwedstrijd op zaterdag. Met klassementstoppers Laga en Nereus, is het een pittige heat op aan te sluiten bij de top 3.
Skøll en Orca strijden namelijk ook mee om de knikkers. Op de zondag lijken de zware mannen gunstig geloot. Met een loting waarin alle tegenstanders gelijk zijn zal het spannend worden wie het puntje ervoor knalt en door vaart naar de A-finale. Wanneer EJZ daarin slaagt heb ik het volste vertrouwen dat zij dat felbegeerde ARB lustrum blik binnen trekken.

Middengroep Licht - Sarah
Tijdens de Westelijke wisten de lichte mannen zich met 0.02 seconde verschil op de nummer 3 naar de A-finale te vechten. Gaan ze dat dit weekend weer doen? Ondanks wat pijntjes afgelopen week van Thei hebben de mannen er vertrouwen in. Ze kunnen compleet starten en ook de loting lijkt voordelig uit te pakken. Nu de randvoorwaarden goed zijn, gaan zij zeker Okeanos op de kaart zetten.

Middengroep Damesch
De dames hadden op de westelijke wel heel erg veel pech. Na de Damen overgeslagen te hebben om verder te trainen waren ze gebrand om te laten zien wat ze konden. Helaas tikte ze een golfje aan waardoor Annejet haar riem in haar rip kreeg en hierdoor een blessure op liep. Op zondag startte ze met Rianne maar dit weekend starten ze weer in vertrouwde opstelling!

Middengroep lichte Damesch
Manon en Meaghan blijven weekend na weekend stappen zetten en varen steeds beter in het veld mee. Dit weekend mogen ze natuurlijk op eigen baan varen, zal het dit weekend zo zijn dat ze punten gaan pakken voor het klassement? Ook Johanna blijft zichzelf iedere wedstrijd en iedere training weer verbeteren en als alles op zijn plek valt dit weekend kan ze misschien wel voor dat beginnelingen blik gaan dit weekend!

Jocelyn
Twee weken geleden stapte Jocelyn nog in bij de acht van 2020 en ging er met de winst vandoor dit weekend krijgt ze weer een kans om zich te bewijzen in de 2- en de 4-. In de 2- stapt ze met Baukje Zaaijer van Gyas. In de 4- start ze wederom met Baukje en daarbij Hermijntje Drenth en Kyra de Vries. Ze nemen het op tegen een onder de 23 vier en de vier die uitgezonden werd naar het EK.

Rianne
Voor Rianne is het nu wel duidelijk waar de focus op ligt, hard varen in de skiff! Op de Damen verloor ze haar beginnelingen status en nu vaart ze in een weekend zowel in het gevorderde- als het elite-veld. Op zaterdag treft ze maar liefst 24 tegenstanders. Met vijf voorwedstrijden wordt het meteen volle bak aan in de voorwedstrijd om een plekje in de finale te bemachtigen. Op zondag start ze in het minder volle maar zeker niet minder zware veld. In de voorwedstrijd komt ze Amber van Zomeren en Inge Jansen tegen die hard kunnen varen. Ze zal in de voorwedstrijd de strijd met bekende Lotte Pronk aan moeten gaan om een plekje in de A-finale te bemachtigen.

Claartje
Sinds Claartje als eerste roeiers de elite-status behaalde kan ze in een weekend alleen nog maar in het elite-veld starten. Hierdoor komt ze dit weekend maar 1 keer uit in de skiff op zondag. Veel bekende namen doen weer mee maar ze zijn allemaal in de andere voorwedstrijd gelood (Ellen de Boer, Mirthe Kraaijkamp, Jolien Heddes en Mirjam Box). We gaan ervanuit dat Claartje met een goede race gewoon A-finale moet kunnen halen en in die finale kan ze de strijd aangaan met wie zich hebben weten te plaatsen uit de andere voorwedstrijd. Om op zaterdag wel gewoon te starten, start Claartje met haar VISU dubbel twee maatje Annica van Putten. In een directe finale komt ze Mirjam en Mirthe tegen en zal ze er alles aan doen om dat lustrumblik mee naar huis te nemen!

Jurgen
Dit weekend gaat Jurgen voor het eerst in de skiff starten. Op zaterdag zal hij samen met Bas de eer van Okeanos verdedigen in het G1x, en op zondag in het B1x veld. De afgelopen maanden is Jurgen al steeds vaker te zien in de skiff op de Bosbaan, maar nu zal het toch om de echte knikkers gaan. Snelheid zit er wel redelijk in is te zien op trainingen, maar kan hij dat ook tijdens de wedstrijd laten zien? Vooral bij skiffen speelt het mentale aspect een enorm grote rol, en de vraag is dus of Jurgen mentaal sterker is dan zijn tegenstanders. Maar bovenal is het een nummer om jezelf tegen te komen. We gaan zien waar zijn grenzen liggen en of hij de tegenstand aan gort kan vegen!

Bastiaan
Bastiaan heeft afgelopen weken heel veel geleerd op roeigebied en hoe het roeiwereldje nou echt in elkaar zit door mee te trainen bij de bond en mee te gaan met de eerste World Cup in Belgrado. Nu ligt de focus vol op de skiff en het presteren op de Holland Beker. Dit weekend zal hij op zaterdag en zondag aan de start liggen om zich voor te bereiden op dat geweldige evenement maar ook om te strijden voor dat prachtige ARB-blik.

Jeffrey
Ook Jeffrey zal dit weekend gewoon weer aan de start verschijnen. Ze hebben naast de vier zonder ook wat uitstapjes gemaakt naar de twee zonder en daarom start hij dit weekend niet alleen in de 4- maar ook in de 2-. Op zaterdag als eerst in de 2- als 1 van de eerste voorwedstrijden om 8:56. Later op de dag in de Dev4- en op zondag in de G4-.

Boris
Boris heeft afgelopen flinke stappen gezet! Hij is begonnen om ook in de skiff te gaan trainen en daardoor lijkt de 2- ook ineens veel beter te zijn gaan lopen. Volgende week op de ZRB zal hij in de skiff gaan starten maar dit weekend ligt de focus nog op de 2-. Op de Westelijk miste hij net op een puntje het blik maar dit weekend krijgt hij weer twee kansen in de 2-. Zowel op zaterdag als op zondag start hij samen met Jim in de 2-.

Ook de dames van 2020 liggen dit weekend gewoon weer aan de start. Op zondag zelfs met complete acht voor het eerst in tijden! Twee weken geleden wonnen ze op de Westelijke in het elite-veld en toen deden er nog invallers mee dus dit weekend willen ze zeker met eigen opstelling dat ARB-blik mee naar huis nemen. Ook starten de dames nog in andere nummers, Hermijntje Drenth in de 4- waar Jocelyn ook in zit en op zondag in de 2- met Kyra de Vries. Charlotte en Lonneke in het G2- veld op zaterdag en verder starten de andere dames, Benita, Tinka, Charlotte, Anna, Jesica en Danielle, op zaterdag in de skiff in hetzelfde veld waar Rianne ook start. Het zal daar zowel in de voorwedstrijd als de finale en mooie strijd gaan worden!

Categorie: