ARB

21 juni 2016 - door MaaikeCortjens - 1 reactie

Lid van Verdienste Minco van Heezen is afgelopen weekend aanwezig geweest op de ARB. Hij heeft van zijn beleving een bijdrage geschreven.

Het was een geweldige ARB met vele Okeanos-overwinningen. Ik heb er als betrokken oude lul (aankomt 1981) naar gesmacht na een tot dusverre wisselend seizoen sinds de kille fietstochten langs de Amstel vanaf februari. Volhouden loont. Alle roeiers en -sters bedankt voor de vele mooie prestaties. John zal een volledig overzicht geven. Ik beperk mij tot mijn indruk van drie daarvan.

1.       Visueel gezien (ik ben roei-technisch weinig onderlegd) was ik onder de indruk van de ruime overwinning van Tim Hendrik Kok met zijn Nereus-partner in de LSA 2-. Het gemak, de prachtige doorloop van de boot; glijden van een niveau dat je je soms wel eens herinnert wanneer je ’s morgens ontwaakt. Jong of oud.

2.       Zondagochtend thuis gekeken naar de uitslagen van de voorwedstijden. Een dramatische tijd van de B4+. Toch meefietsen met de B-finale? Ja, want in voor- en tegenspoed. En dan roeien de mannen ‘s middags hun snelste tijd tot dusverre en een behoorlijke tijd ten opzichte van de A-finale . Het was wrikken, maar ze kunnen blijkbaar meer dan menigeen denkt.

3.       Het hoogtepunt voor naar mijn gevoel de hele vereniging: de finale DB4x. Op de Hollandia behaalden de dames een onverwachte overwinning, maar met een invalster voor de geblesseerde Charissa Piccolo. Een symfonische naam voor een lichte roeister die, zo bleek mij pas zaterdagavond, nog twee keer/jaar eerder een blik misliep als stuurvrouw. Haar tranen leken te parelen op de riemen van de ploeg in de spannendste finale van het weekeinde. Okeanos leidde vanaf de start, maar Nereus kwam steeds dichterbij en op de meet was het verschil minder dan een seconde. Een fantastische ervaring die ook bij voor wat vocht achter de ogen zorgde. Drama is mooi.

Minco van Heezen, Praeses e.t. 1981-1983

Categorie: