Amsterdam Rowing Regatta: zon, hard werken en 9 blikken.

20 mei 2009 - door maartenakker - 31 reacties

Afgelopen weekend vond de Amsterdam Rowing Regatta, georganiseerd door Okeanos en de Hoop, plaats op onze eigen Bosbaan. Het was een enerverend weekend, waarbij we iedereen die geholpen heeft van harte willen bedanken.

Da zaterdag was hectisch te noemen, maar met de hulp van verschillende Okeaniden kwam alles op zijn pootjes terecht. Met veel zon en zes keer zingen een uiterst goede dag te noemen. Na de wedstrijden werd nog lang gebarbecued en geborreld op Villa Erevlot.
Zondag verliep de dag rustig en georganiseerd, tot de brandweer bij Villa Erevlot arriveerde. Wat bleek: de vlam was in de frituurpan geslagen. Snel handelen van Margriet heeft erger voorkomen, maar de schrik zat er wel in. Na controle door de brandweer werd de societeit weer vrijgegeven. Gelukkig geen mensen gewond, het gaat wel even duren voor er weer bitterballen zijn!

Dan het deel waar jullie allemaal op wachten: onze 9 blikken:

Simone Krielen mocht namens Okeanos het eerste blik in ontvangst nemen. Zij stuurde een N4+ van Proteus naar de overwinning. Saillant detail was dat EJZ 's ochtends met de derde tijd overall helaas net buiten de finale gehouden werd door de tweedejaars van Gyas en Proteus.

Daarna waren het de Eerstejaars dames die aan de bak mochten. Vanaf haal één schoten de dames ongekend agressief uit de start. De voorsprong die zij na 500 meter opgebouwd hadden gaven zij niet meer uit handen. Skadi werd door Triton naar de derde plek verwezen, hetgeen betekent dat onze dames de leiding in het klassement overnamen van de Rotterdamse dames.

De zware Development vierzonder voltooide vervolgens een mooie trilogie, met winst op de Hollandia, ZRB en nu ook de ARR. De winst in het klassement lijkt hen nu niet meer te kunnen ontgaan.

Daarna was het de beurt aan de SB4-, die tegen onder andere de lichte Holland Vier en de lichte SB-vier van het Okeanos Talent Center roeiden. Na 1000 meter leek een zeer goede tijd onder de 6 minuten tot de mogelijkheden te behoren. Uiteindelijk stond de klok stil op 6:03, meer dan genoeg voor winst in dit veld. De lichte SB vierzonder wist uiteindelijk de vierde plek te behalen, een kleine 7 seconden achter de nationale lichte vierzonder.

Van Roel hadden we vervolgens niet minder verwacht dan winst, en minder werd het dan ook niet. Hij won het SA1x veld soeverein.

Eerstejaars licht bezorgde uw wedstrijdcommissaris vervolgens bijna een hartverlamming met een bloedstollende race. Na 1000 meter leek er niets aan het handje, maar in het vervolg van de race kwam Vidar sterk opzetten. Met nog 400 meter te gaan nam Vidar zelfs brutaal de leiding, en een taftje voorsprong. De eindsprint werd vervolgens door beide ploegen ingezet. Eerst leek er aan het onderlinge verschil niets te gebeuren. Terwijl de meefietsende Vidraten zich al rijk rekenden, schoof Okeanos langzaam, haal voor haal dichterbij. Met hartslag 180 zag uw wedcom vervolgens vanaf de finishlijn dat Okeanos gelijk lag met Vidar, en zelfs weer de leiding nam. In de laatste 10 halen werden de Vidraten gekleineerd, en het verschil bedroeg een ruime taft. EJl verstevigt hiermee hun leiding in het Eerstejaarsklassement.

Het finaleblok van zondag begon voor Okeanos met winst in de SA2x. Roel en Tim Heijbrock (Willem 3) hielden het 1 kilometer lang spannend, om vervolgens met een halve meter per haal weg te lopen bij snel gestarte 2 van Nereus.

Toen was het de beurt aan EJZ, die wegens blessures deze wedstrijd in de 4+ startten. Op zaterdag hadden zij al laten zien over de beste papieren te beschikken voor de overwinning in de B4+. Zondag maakten de mannen snel korte metten met de Maastrichtse vier van Saurus. Het resultaat was een prachtig beginnelingen blik en een nieuwe Okeanos Beginnelingen Viermet record.

Het derde blik werd in ontvangst genomen door Peter en Mark, die onbedreigd vooraan voeren in het LSA2- veld. De mannen hadden hun zinnen gezet op een groot verschil, en uiteindelijk was het verschil een ruime 12 seconden met de nummer twee. Op het erevlot kregen de World Cup gangers te horen dat de Kleine Club een geldbedrag ter waarde van €1000 zal doneren om Mark en Peter geheel kosteloos naar de World Cup in Banyoles te laten gaan.

Later meer over de andere races van dit weekend.

Foto & Video
Pieter Appelman/AFotos
Studio Bosbaan
NL Roei
Merijn Soeters