Amstelbeker wedstrijdverslag

26 september 2012 - door Suzanne - 1 reactie

Afgelopen zondag heeft een mannenacht met daarin Josse, Ramon, Geert, Jan- Erik, Roel, Willem, Jan-Pieter en Peter de Amstelbeker gestart.

De wedstrijd van 1 km bestaat uit een serie time trials waarbij de top 4 zich direct plaatsen voor de kwartfinale en de overige ploegen door gaan naar de voorwedstrijd.

In de time trials had Okeanos met 2:56.1 de 7e tijd. Dit betekende dat eerst nog de voorwedstrijd gewonnen moest worden voordat de mannen verder konden naar de kwartfinale. De voorwedstrijd werd gestart tegen Njord. Zij werden door onze mannen verslagen met een tijd van 2.58.0. De mannen hadden zich dus voor de kwartfinale geplaatst, maar wisten ook dat om deze te winnen er nog een tandje bij moest om een scherpere tijd neer te zetten.
Dit deden ze dan ook en het werd een super spannende kwart finale tegen Triton. Okeanos had in het grootste deel van de wedstrijd een kleine voorsprong. Helaas wist Triton deze voorsprong in de laatste paar halen te niet te doen. Hierdoor kwamen onze mannen helaas niet door de kwartfinale met het minieme verschil van 2 tiende van een seconde. Ze hadden wel een goede race gevaren en ook hun tijd van die ochtend verbeterd naar 2:55.4.

Het was een leuke wedstrijd, die ondanks de regen veel bekijk trok. Dank aan iedereen die is aan komen moedigen en aan al onze mannen die deze wedstrijd zijn gestart!

Categorie: