Amstelbeker

21 september 2011 - door Rianne - 4 reacties

Komende zondag strijden de beste verenigingsachten om de Amstelbeker. Dit is een nieuwe wedstrijd die boord-aan-boord over 1000 meter wordt verroeid in de vorm van een afvalrace. Okeanos zal met een dames- en een herenploeg aan de start verschijnen en dit zullen niet de minste ploegen zijn.
De mannen zullen het moeten opnemen tegen zeer ervaren ploegen maar zullen zeker een goede kans maken. Met Roel Braas die deze zomer samen met de Holland8 een kwalificatie voor de Olympische Spelen binnenhaalde in het powerhouse en ook andere bekende namen als Jan-Erik Freund en Mechiel Versluis moeten ze goed tegenwicht kunnen bieden.
Ook de dames zullen een goede partij kunnen bieden aan de tegenstanders. Heleen Boers won afgelopen zomer brons op het WK<23 en zal nu onze verenigingsacht voorslaan en zal het onder andere moeten opnemen tegen haar ploeggenoten van afgelopen seizoen.
Al met al zal het een spannend spektakel worden dat zich op het water tussen de Hoop en de Berlagebrug zal afspelen. Komt zondag 25 september dus allen om de snelste achten van onze vereniging toe te juichen!

De dames-8 zal om 13.00 de time-trial starten.
De heren-8 start om 13.32, op basis van deze trial zal de verdere tijdsindeling bepaald worden. Voor het tijdschema zie http://www.amstelbeker.nl/?id=38