Allez pour le Tour!

2 juli 2008 - door jorien - 1 reactie

Zaterdag is niet alleen de start van de laatste wedstrijd van het nationale wedstrijdseizoen. De Tour de France gaat deze zaterdag ook van start. Om iedereen te kunnen voorzien van de broodnodige informatie voor de S.T. Tourpoule (wie doet het met wie, wie gaat er onderuit, doping, rode lantaarn, mooiste shirtje, lekkerste kissmiss, afstuderen van...., kortom waar zijn die bonuspunten te verdienen!) zijn de eerste en de tweede etappe op groot scherm te volgen in Villa Eerevlot. Het bestuur nodigt bij deze de President van S.T., danwel vervanger uit, om meteen na de etappe een tussenstand in de Tourpoule te geven.

De eerste etappe is een heuvelachtige (nee, dit jaar geen proloog) etappe van Brest naar Plumelec (197,5km). Aankomst bergop dus je hebt dit jaar niets aan David Millar...

De tweede etappe gaat van Auray naar Saint-Brieuc (164,5km) en zal met drie beklimmingen van de 4e categorie en een van de 3e categorie ook weer redelijk pittig zijn, en er zal dus genoeg gelegenheid voor de nieuwe Erik Dekkers zijn om te ontsnappen en een toch al mooi feest compleet te maken!

Links:
www.letour.com
http://www.stercustauri.nl/Tourpoel/index.php